A svéd glam-goth-metal brigád, a Deathstars már többször fellépett Magyarországon, egyik legemlékezetesebb koncertjét a Rammstein – és több ezer ember – előtt adta az Arénában. Ezúttal új, hamarosan megjelenő, ötödik albumát mutatja be egy monumentális európai turnén, aminek budapesti állomása október 2-án lesz a Dürer Kertben.

Hat év után, újra az A38 Hajó szervezésében, ezúttal a Dürer Kert Nagytermében ad koncertet a Deathstars! A történelem ismétli önmagát: a zenekar legutóbb 2014-ben új lemezük tökéletesítése miatt tolta el turnéját, és tette fel annak állomásai közé városunkat. Ezúttal is hasonló a helyzet: négy év szünet után tavasszal indultak volna turnéra, de az új album csak nyár végén érkezik, így ősszel Budapest is felkerülhetett a célpontok közé. Nem számíthatunk így másra, mint egy 120 százalékosra gyúrt új lemezre a nyár végén, és egy grandiózus show-ra október elején, melynek maximális élvezetéhez pont lesz elég idő betanulni az összes új refrént a korábbi dalok mellé.




Reméljük, a történelem olyan szempontból azonban elkerüli az ismétlést, ami a 2014-es magyarországi koncertjük után zajlott….

Történt ugyanis, hogy 2014. október 20-án az A38 Hajón lépett fel a svéd Deathstars, majd Lengyelország és Ausztria következett a turnésorozatban, de a csütörtöki grazi koncert után már Olaszországba nem jutott el az indusztriális gór/glam brigát.  A Deathstars turnébusza épp Grazból tartott Olaszországba szombat reggel (a buszt ugyanis egy grazi szervízben hagyta a stáb, mivel a jármű javításra szorult). 8 óra magasságában a sofőr észrevette, hogy valami nincs rendben a busszal. A svéd indusztriális metalbanda turnébusza október 25-én reggel kapott lángra az olasz Alpokban. Szerencsére mindannyian kijutottak a járműből, mielőtt annak hátsó fele felrobbant. Óriási szerencse, hogy a baleset nem az alagútban, hanem abból kiérve történt, és hogy mindenkinek sikerült leszállnia a buszról a robbanás előtt.

deathstars-busz 20141026

A skandináv metal egyik legismertebb és legjellegzetesebb formációja idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A Strömstad városában alakult ötös néhány tagcserén átesett ugyan az évek során, de megmaradt a csak hozzájuk társítható, több stílusból táplálkozó erőnél, ami első lemezeik óta tömegeket állított az oldalukra. Stílusok black-death alapokra épül, de bátran nyúlnak rock and roll és industrial elemekhez is.

Abból kiindulva, mekkora sikerrel söpörtek végig a világ legnagyobb fesztiváljain tavaly nyáron, alkotói korszakuk újabb csúcsára érkeztek. Ennek gyümölcsét először nyár végén a hangszóróinkból, majd október 2-án a Dürer Kert Nagytermében élvezhetjük.

DEATHSTARS

2020. október 2.
Dürer Kert

Jegyárak:
– korlátozott darabszámú kedvezményes elővétel: 4900 Ft
– 2. körös elővétel/helyszíni jegyár: 5900 Ft

A koncert Facebook oldala