A műfaj kedvelőinek talán nehéz elhinni, de a „Göteborgi hangzás”, avagy az újhullámos svéd death metal egyik feltalálója, a Dark Tranquillity immár 28 éve működik. Eddigi pályafutásuk alatt 11 nagylemezt készítettek, melyek közül az 1999-es Projector és a 2007-es Fiction a Svéd Grammy-díjra is jelölve lett. A mai napig három alapító taggal működő brigád sikerének egyik titka kitartó és olthatatlan késztetésük újabb és újabb zenei megoldások, és meglepő zenei formulák kitalálására.

Az Atoma című legutóbbi lemez a zenekar 25. születésnapja körül, 3 éves alkotómunka eredményeként született meg és tavaly ősszel került napvilágra. Anders Jivarp dobos és Martin Brändström billentyűs összesen 20 dal-ötletet gyűjtött össze, amelyeket a többi taggal közösen rostáltak meg, 12 tételt megtartva, majd következett a teljes kidolgozás, az alapoktól indulva. Az Atoma lemezt 2017 április 22-én a Barba Negra Music Clubban élőben is bemutatták., A bulin a német death-doom formáció, a Nailed To Obscurity, valamint a hazai extrém metal zenekar, a Watch My Dying is vendégeskedett.

Az Atoma lemez második bemutató turnéjából sem hagyják ki hazánkat. A koncert április 2-án kerül megrendezésre, a helyszín pedig ezúttal is a Barba Negrában lesz. Ezúttal a folk/viking vonalas német Equilibrium lesz a turnépartnerük, nyitóbandaként pedig a melodikus death metal stílusú osztrák Vinegar Hill játszik majd.

A koncert Facebook oldala

A Concerto Music bemutatja:

Atoma European Tour
DARK TRANQUILLITY
EQUILIBRIUM
Vinegar Hill

2018. április 2., 18:00

Barba Negra Music Club

jegyárak:

3.900.- január 31-ig.
4.900.- április 1-ig.
5.900.- a koncert napján

*TIXA
*Barba Negra (+pkg)