A melodikus hard rock csapat D-A-D 2012-ben járt először Magyarországon. A dán zenekar a ’80-as évek elején kezdte el pályafutását, ám háromalbumnyi idő kellett ahhoz, hogy igazán betörjön a köztudatba (egész pontosan a ’89-es No Fuel Left For The Pilgrims című lemez hozta meg a várva várt népszerűséget). A zenekar eredetileg küldetéseként kezelte, hogy egyfajta bohém zenei forradalmat vigyen végbe, és fellépéseik az örömről és a lüktetésről legyenek híresek – és máig ebben vidám a szellemiségben, lazán és töretlenül nyomják a rock and rollt.

Ez az áttörő siker azonban nem tartott sokáig, hiszen néhány évvel később a grunge-os hatásokkal megtűzdelt zene az útkereső zenekarok táborába sorolta őket, ezáltal veszítettek rajongótáborukból is. Az viszont mindenképpen a Disneyland After Dark (igen, így szól teljes egészében a D-A-D.) mellett szól, hogy kitartásuk, humorérzékük és alkotóvágyuk ennyi éven át sem szenvedett csorbát, mi több, koncertjeik máig is a felejthetetlen kategóriába sorolhatóak!

Legutóbbi lemezük A Prayer For The Loud címmel május 31-én jelent meg, a rajta lévő muzsika pedig egyértelmű visszautalásokat rejt a csapat legsikeresebb produkciói, az 1989-es No Fuel Left For The Pilgrims és az 1991-es Riskin’ It All irányába. A friss lemez rögtön az 1. helyen nyitott a dán slágerlistán, a csapat pedig egy négyhetes, 9 országot érintő, 24 állomásos turnét tervezett be magának az év végére: Budapesten december 7-én játszanak majd az A38 Hajón.

A koncert Facebook oldala