A budapesti székhelyű, de nemzetközi banda zenéjében ötvözi a melodikus modern metalt a poppos énekkel, és sajátos, a zenekarra jellemző gitárfutamokkal teszi egyedivé a hangzásvilágot.

A több mint egy éves aktív időszakuk alatt kiadták Square One című első nagylemezüket a német Lifeforce Records gondozásában, valamint a Rising Talent Agency segítségével egy önálló Európa turnén is részt vettek. Az útra elkísérte őket a Mihaszna Filmes Nagy Viktor barátjuk, és az itt készült felvételekből, illetve pár teltházas budapesti koncert anyagaiból született egy utánozhatatlan hangulatú roadmovie, ami egyúttal a zenekar negyedik videoklipje.

A zenekar jelenleg egy új albumon dolgozik, valamint hamarosan kiad egy single-t, egy új videoklip kíséretében, amit ezen az estén hallhat először élőben a nagyérdemű.

All But One – Little White Lies




// Counter Clockwise //

A Counter Clocwise egy hardcore elemekkel tűzdelt skatepunk zenekar, alakulása 2015 szilveszterére tehető, egy komolyabb alkoholos megzuhanás alkalmával. Még ebben az évben rögzítették első, egyetlen egy dalt tartalmazó kislemezüket “I” Single néven, ami a kezdéshez képest nagy nézettséget kapott. Év végén ismét stúdióba vonultak, így 2016 év elején megjelent a “Dobozok EP” című, 3 számot tartalmazó kislemez.

2016 őszén ismételten felvétel következett, 2 szám jelent meg “Soha többé EP” címmel. Az erre forgatott videó ismét sikert aratott a közönségben, a klip nézettsége folyamatosan növekszik azóta. 2016 őszén kezdtek a srácok koncertezni, azóta az ország több városában játszottak.

2017 márciusában megjelentettek egy dalt ami a következő hanganyag lett a sorban, egy Petőfi Sándor vers megzenésítését. Ez a nóta elég komoly figyelmet kapott, így ennek a szellemiségében állt neki a kvartett felvenni a 2017 végére megjelent “Látszatfoltok” című nagylemezt.

Counter Clockwise – Soha többé nem iszom




// HARRISONS //

A budapesti székhelyű Harrisons 2015. végén egy véletlen banki “tranzakció” eredményeként alakult meg. A metál, pop, rock és post-hardcore zenei vonulatot képviselő srácok 2016. májusában mutatkoztak be Every minute című számukkal, melyhez a szolnoki reptéren image klipet is forgattak. A zenekar kezdeti hangzásvilágának mérföldköveként megjelent a The circle is over EP.

2017. őszén/telén a saját szervezésű koncertek mellett az Alvin és a Mókusok vendégeként színesítették a hazai klubok zenei palettáját, ahol az EP dalai mellett már néhol elborult elektronikus elemekkel bővített új hangzásból is ízelőtt nyerhetett a közönség. Jelenleg lázasan folynak a debütáló lemez munkálatai, mely a tervek szerint idén ősszel jelenik meg.

Harrisons – RIYV




// Tiansen //

A Tiansen zenekart 2016 végén alapította Rado Éden, Süli Tamás és Mihalik Dávid, akik a Kőbányai Zenei Stúdió jelenlegi hallgatói. Hangzásvilágban leginkább a Swancore stílus inspirálta őket, amit az amerikai Dance Gavin Dance zenekar képvisel. A Stílus lényegében a progressive rock zene elemeit vegyíti egy cseppnyi metalcore-ral, bonyolult gitártémákkal, és dallamos fülbemászó énekkel. Ez alapján kezdték el a közös demozást.

A következő év elején csatlakozott hozzájuk Bártfai Zsolt, gitáros, aki közelebb hozta őket a kívánt stílushoz. Sok keresés után, nyáron találtak rá basszusgitárosukra, Lakatos Mikire egy zenetáborban. Ekkor a csapat teljes lett, és a közös demozások, és próbák eredményeként számos saját dal született. Augusztus végén úgy döntöttek, hogy közösen stúdióba vonulnak a Stray Heart Recordsba. Végül 2017 október 11.-én megjelent egy image klippel a Rewind c. debütáló daluk, amely nagyon sok pozitív visszajelzést kapott!

Tiansen – Rewind




Mindenkit szeretettel várunk a 041-es teremben!

Esemény

Kapunyitás: 19:00

Jegyek helyszínen: 1200 Ft

Counter Clockwise – Látszatfoltok lemezajánló

Több hónapos stúdiómunka után 2017 december 7.-én napvilágot látott a Counter Clockwise skatepunk banda következő hanganyaga, sorban a negyedik, a “Látszatfoltok”. A nagylemezen 10 nóta foglal helyet, amiből egyet a banda már márciusban megjelentetett, egyfajta előfutárként, egy Petőfi Sándor vers megzenésítését, ami a youtube számláló szerint is egy kedvelt nóta/videó lett. A lemez is hasonló hangulatot áraszt; bár nem beszélhetünk koncept-lemezről, a lemez szövegvilága valahol mélyen mégis egységes: “csalódásból, és dühből cselekszem, szerinted mi váltja ki belőlem” – halljuk a zenekartól már az első nótában. Ez a bélyeg végig fellelhető a szövegekben, és bár a témák némelyest eltérőek, végig lehet érezni, hogy nem az optimizmus pecsétje van a lemezre rányomva. A dallamvilágban a CC azt hozta körülbelül, amit a szimpatizánsok reméltek, és eddig is szerettek bennük, feszes tempók, néhol súlyos ültetések, sok dallamos ének, és a megfelelő helyeken keserves kiabálás jellemzi a lemezt. A borító nagyon érdekes, valahol egy gyönyörű, színes akvarell festmény és egy Rorschach teszt között lavírozik. A fizikailag is kézzelfogható album 2 CD-t tartalmaz, a fő CD nyilván a “Látszatfoltok”, de helyet kapott az első két év is, egy bónusz CD-n meghallgatható az eddigi 3 kislemez (“I” Single, 2015; Dobozok EP, 2016; Soha Többé EP, 2016). A felvételek ismételten a Grenma Stúdióban készültek, ahol a zenekar eddigi munkássága is világra jött, ahol Botlik Mátyás hangmágus ismét kihozta a felharmonikusokból a maximumot, illetve ismételten együtt dolgoztak Joe Carter Hawkinssal (All But One), aki igen jó munkát végzett az énekdallamok helyrepofozása terén. A lemez megrendelhető a zenekar hivatalos weblapján (counterclocwise.com), illetve a hivatalos facebook oldalán, továbbá a digitális zenefelületek kedvelőinek a lehetőség nyitott, hogy a zenekar bandcamp oldalán (bandcamp.com/counterclockwisebp.com) támogassa a budapesti kvartettet, vagy akár az ismertebb zenemegosztókon is lehet a Látszatfoltokat (és az eddigi megjelent nótákat is) hallgatni.

A zenekar az idei évben szeretne az ország lehető legtöbb pontjára eljutni, úgyhogy hamarosan jönnek a vidéki dátumok a zenekar FB oldalán.