2017. május 18-án tragikus körülmények között elvesztett a világ egy kivételes zenészt, Chris Cornellt. Az ő életének és munkásságának kíván emléket állítani a Celebration Days október 12-én a Muzikumban, életének főbb alkotásaiból válogatva. A Celebration Days projekt általában 60-as 70-es évek zenekarait idézi fel (Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple), ez a koncert azonban attól is különleges lesz számukra, hogy kivételesen elrugaszkodnak ettől a korszaktól – hiszen Cornell munkássága közel 20 évvel később kezdődött.

A projekt jelenlegi résztvevői: Scholtz Attila (ének), aki már több mint 20 éve viszi a Cry Free – Deep Purple Cover Band-et, és olyanok híres rockzenészekkel is volt szerencséje egy produkcióban szerepelni, mint Jon Lord, Ian Paice és Ken Hensley; Körmendi Roland (ének), aki jelenleg a Heep Freedom Tribute Band és Lead Zeppelin (Led Zeppelin Tribute) frontembere. A projekt alapját Kaminszki Szergej (dob [Heep Freedom]), Szigeti Máté (gitár) és Mihályfi Kristóf (basszusgitár) alkotják. Ezen alkalommal várható még két vendég zenész: Tüdődi Gábor (gitár [Heep Freedom]), valamint egy további meglepetés vendég gitáros is tiszteletét teszi a koncerten.

Az este nagy részét Soundgarden és Audioslave számok fogják kitölteni, de Cornell egyéb munkásságából is elhangzik majd néhány dal (Temple of the Dog, szóló karrier). Akiknek az imént felsorolt zenekarok sokat jelentenek és szeretnének méltóképp megemlékezni a rock zene egyik legnagyobb hangjáról, azoknak mindenképpen ott a helye a Muzikumban csütörtökön!

Kezdés: 20:00
Helyszín: 1088 Budapest, Múzeum u. 7.
Jegyek
Facebook