Úgy tűnik manapság igen divatos lett a régebben feloszlott zenekarok “reunion” mozgalma, és ismert zenészek “összeboronálása”. Említsünk csak meg egy-kettőt, amelyekre felkapja az ember a fejét: ChickenfootSammy Hagar (Van Halen), Joe Satriani, Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (RHCP)Them Crooked VulturesJohn Paul Jones (Led Zeppelin), Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age). De nem is kell távol keresgélnünk, mert van nekünk egy Mobilmánia szupercsapatunk.

És itt van az új szenzáció! A formáció neve: Black Country. A zenészek pedig nem kisebb nevek, mint Glenn Hughes , Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian (Dream Theater, Billy Idol, Alice Cooper), és Joe Bonamassa.

És hogy minek köszönhető a 4 zenész találkozása? Nos valószinűleg Kevin Shirley producer tevékeny munkájának, illetve Hughes és Bonamassa egymásra találásának. Joe ugyanis novemberben meghívta Glenn-t egyik fellépésére vendégzenésznek, hogy eljátszák közösen a Purple klasszikus Mistreated, ill. a Trapeze Medusa című számát. A siker hatalmas volt, így elindultak a találgatások a folytatással kapcsolatban.

A Black Country bemutatkozó albuma nyár végére várható. Kevin Shirley így kommentálta a neten napok óta keringő híreket: “Nos, így néz ki a dolog, emberek – a macska már nincs a zsákban! Black Country a név, én vagyok a debüt album producere, és máris rögzítettünk hat dalt. A következő stúdiós akció márciusban lesz, addig be vagyok táblázva, de abban bízom, hogy április elejére el is készülünk. Csupa új nóta lesz a lemezen, és micsoda felállástól! Ha engem kérdeztek, a világ legeslegjobb zenészei! Jason Bonham egy teljesen egyedi dobos, egy kiváló, saját ízzel játszó erőmű. Derek Sherinian egy végtelenül sokoldalú, itt főként torzított Hammond orgonán játszik, ő hozza a palettára a színeket. Glenn Hughes bőgőzik és énekel, méghozzá olyan tartományokban, amelyek közelébe csak nagyon kevesen képesek jutni, Joe Bonamassa pedig – aki talán a legjobb mai blues gitáros – nyomatja a keményen riffelős gitárokat, valamint Glenné mellé odateszi a maga jellegzetes hangját is. Egy kicsit még várnotok kell minderre, de a terveink szerint nyár végére kijön a zene, ami fenomenálisnak ígérkezik!”

Részemről azt hiszem számolni fogom a napokat visszafelé a lemez megjelenéséig…