Afraid Of Heights címmel július 29-én jelenik meg a poszt-hardcore-ban, alternatív rockban és punkban egyaránt otthonos és elismert kanadai Billy Talent ötödik albuma. A csapat június 7-én a Budapest Parkban koncertezik a Zebrahead, az Anti-Flag és a Counterfeit társaságában. Most pedig meghallgathatjátok az új album címadó dalát:

A ’90-es évek elején négy gimnazista fiú egy Toronto melletti kisváros katolikus iskolájában úgydöntött, megalapítja a kezdetben Pezz névre hallgató zenekart. Tíz év kemény munka és egynévváltoztatás után pedig a kezdeti lendületből mit sem vesztve a Billy Talent Kanada egyik legsikeresebb és legjobb punkrock csapatává vált. 2003-ban megjelent első lemezük már rögtön egy nagykiadó gondozásában jött ki, ezt pedig három másik követte. Mindezt úgy, hogy közben szinte megállás nélkül turnéztak a világ legkülönfélébb tájain. A borzasztóan lojális rajongótáborral rendelkező zenekarért világszerte megőrülnek az emberek, ők pedig az elmúlt bő két évtizedben annyira összecsiszolódtok, hogy szinte egy családdá váltak. Ezt a hihetetlenül energikus és egységes életművet öleli fel nemrégiben megjelent Hits albumuk, amely sokkal inkább egy megálló, mint összegzés. Hiszen Ben Kowalewicz és bandája nem néz vissza a múltra, hanem inkább fénysebességgel száguld előre, mégpedig idénre tervezett ötödik nagylemezük felé, amelyből talán már ízelítőt is kaphatunk június 7-ei budapesti koncertjükön.

A novemberi, őrületes klubkoncert után visszatér hozzánk a Zebrahead!

Playstation, gördeszka egy zacskó chips és a napsütötte Kalifornia – ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a Zebraheadet, amely mindent magába sűrít, amit a Wikipedia pop-punk szócikke alatt találunk. Érezhető benne a Good Charlotte bánatos életigenlése, a Blink 182 kimeríthetetlen fiatalsága, a The Offspring vissza-visszatérő ska-hatásai, valamint persze a műfaji keresztapa Bad Religion vonalvezetése, stílusa és energiája. Akkor mégis mit ad hozzá az ötös az alapvető összetevőkhöz? Az égvilágon semmit. Mégis olyan vérfrissítően rajzolja kedvenceit ugyanarra a karikatúrára, hogy azt még közel húsz év elteltével is olyan megigézve bámuljuk, mint annak idején a Sum 41 vagy a Bloodhound Gang klipjeit.

A koncert Facebook oldala

Jegyek:

2016.05.25.-ig: 6499 Ft

2016.06.07.-ig: 7499 Ft

Terasz és Terasz kiegészítő jegyek kaphatók! Klikk ide!

Terasz jegy: 12.999 Ft

Terasz kiegészítő jegy: 6.499 Ft

billy talent flyer 20160516

Terasz jeggyel jogosult vagy belépni a VIP bejáraton. A Teraszokról exkluzív helyről élvezheted a koncertet, és a koncertek utáni bulit.

Billy Talent – Afraid Of Heights
(Július 29 – Warner Canada)

01. Big Red Gun
02. Afraid Of Heights
03. Ghost Ship Of Cannibal Rats
04. Louder Than The DJ
05. The Crutch
06. Rabbit Down The Hole
07. Time-Bomb Ticking Away
08. Leave Them All Behind
09. Horses & Chariots
10. This Is Our War
11. February Winds
12. Afraid Of Heights (Reprise)

Bónuszdalok:
01. Big Red Gun (demóverzió)
02. Afraid Of Heights (demóverzió)
03. Ghost Ship Of Cannibal Rats (demóverzió)
04. Louder Than The DJ (demóverzió)
05. Rabbit Down The Hole (demóverzió)
06. Time-Bomb Ticking Away (demóverzió)
07. Leave Them All Behind (demóverzió)
08. Afraid Of Heights (Reprise) (demóverzió)