Új információk láttak napvilágot a finn Amorphis hamarosan megjelenő albumával kapcsolatban. A lemez címe még kérdéses, azonban a legutolsó pletykák szerint az album utolsó dala, a “Beginning Of Time” után fogják elnevezni. Az új korong várhatóan május 27-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

Az utolsó 12 felvett dalt(tehát az új lemez anyagát) egyszer már megmutatták egy újságírókból álló kisebb csoportnak illetve a helyi rajongóknak Helsinki külvárosában, a Sonic Pump stúdióban. Ez igencsak merész vállalkozás volt, hiszen előtte egy kritikus sem kapta meg a lemezt, így senki sem hallhatta azt a bemutató előtt, és lássuk be, első hallásra jóval nehezebb elnyerni a kritikusok tetszését, ám nekik sikerült, bizonyítva ezzel hogy az új album méltó lesz az együttes eddig megszerzett hírnevéhez.

Tracklist: “Mermaid”, “My Enemy”, “You I Need”, “Battle For Light”, “Three Words”, “On A Stranded Shore”, “Escape”, “Reformation”, “Soothsayer”, “Song Of The Sage”, “Crack In A Stone” and “Beginning Of Time”.