Április 23-án érkezik Budapestre Adrian Belew. A King Crimson énekes-gitárosaként is ismert amerikai zenész különleges, ösztönszerű és kísérletező gitárjátékáról ismert. Belew ezúttal két tehetséges zenésztársa kíséretében, vagyis az Adrian Belew Power Trio-val áll színpadra az A38 Hajón.

Az idén immár 40 éve aktív amerikai gitáros, énekes és dalszerző, Adrian Belew kísérletező zsenialitásával és őrült effektjeivel, a gitár tremolókarját sem kímélő ritmusjátékával és vakmerő stílusával vált világhírűvé. A különleges tehetség az évtizedek alatt számos előadó mellett tűnt fel: játszott David Bowie, a Nine Inch Nails, a King Crimson, a Talking Heads, Paul Simon és Tori Amos oldalán is.

Belew számos hangszeren és énekesként is játszik, több mint egy tucat szólóalbumot adott ki 1982 óta, melyekben avantgárd és popzenei ötleteket ötvöz. A sokoldalú zenész 1981 és 2013 között volt a King Crimson gitárosa, ill. énekese, amely időszak alatt az együttes 6 stúdiólemezt készített. Ebből az időszakból származik az Elephant Talk című dal is, melynek egy 1995-ös felvételét itt nézhetjük meg:

Belew forradalmi hozzáállását jól szemlélteti, hogy legfrissebb zenei alkotását nem hagyományos hanglemezen, hanem egy mobiltelefonos alkalmazás formájában adta közre – mindezt jóval hatvanon túl. A nemrég megjelent Flux ugyanis igazából nem egy album, hanem egy iPhone telefonokra készített zenei applikáció, amely minden egyes elindításakor más, folyamatosan változó, vizuális effektekkel kiegészített zenei folyamot generál a Belew által komponált alapokból, így reagálva szüntelenül változó környezetünkre. Az alkalmazás bemutató videóját itt láthatjuk:

Adrian a különleges zenei ötletek mellett a turnézásnak sem intett búcsút: az elmúlt évtizedben az Adrian Belew Power Trio élén lépett többször is színpadra. A triónak rajta kívül jelenleg Julie Slick basszusgitáros és Tobias Ralph dobos tagja, aki Julie testvérét, Eric-et váltotta. Az eredeti felállású trió jegyzi Belew 2009-es, e címre hallgató stúdiólemezét is.

A koncertek programjában általában szerepelnek a legújabb dalok és Belew korábbi szóló művei, valamint a King Crimson és a Frank Zappa korszak meghatározó darabjai is. Erre számíthatunk az április 23-ai budapesti koncerten is, amelyre az A38 Hajón kerül sor.

a Livesounds bemutatja: 2017 Adrian Belew Power Trio Tour
2017. április 23., vasárnap 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Adrian Belew Power Trio koncert
Belépő: 6500 Ft
Jegyek kaphatók az A38 Hajón, a Hammer Zenebarlangban, CD Pincében, a Headbangerben, illetve a Ticketportal és a TEX hálózatában, valamint a www.a38.hu és a https://tixa.hu webáruházban.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://adrianbelew.net/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1209113075802781/