A death metal progosabb vonalát képviselő és a durvább, komorabb zenéket kedvelőknek nagyon ajánlott svéd Tribulation még tavaly tavasszal adta ki a Children Of The Night című harmadik albumát és két hét múlva, január 22-én be is mutatkoznak majd Budapesten. A turnén részt vesz az old school death metal vonalas svéd Vampire és az egykori Code és Dødheimsgard énekes Kvohst (ma Hexvessel), azaz Mathew McNerney vezette nemrég még Beastmilk névre hallgató, ma már Grave Pleasures.

Tribulation néven 2004 óta aktív banda frontembere, énekes/basszusgitárosa, Johannes Andersson a nemrég feloszlatott Stench dobosaként is ismert volt, de Jonathan Hultén gitáros is tagja volt a Stenchnek. Az új (2015-ös) Tribulation album 10 fogós, jól megírt nótát tartalmaz, amelyekben éppen úgy jelen van a svéd black vonal (Watain, Dissection, mint a göteborgi dallamos death hatása, de olyan nem műfaj-tipikus bandáké is, mint a Deep Purple, a Pink Floyd, az Agalloch, a Goblin vagy a klasszikus Mercyful Fate.  A turné január 14-én startol el, majd másnap, 15-én egy Melancholia című EP-vel jelentkezik a banda. Tribulation: Strange Gateways Beckon hivatalos videó:

   

Két éve egy dark rockos slágerdalokkal telepakolt bemutatkozó albumot adott ki Climax címmel az ex-Dødheimsgard és Code énekes, Mat „Kvohst” McNerney vezette Beastmilk, majd váratlanul jött néhány fontos tagcsere, és a bandából Grave Pleasures lett. Az egykori The Oath gitároslánnyal, Linnéa Olssonnal, valamint az ex-In Solitude dobos Uno-val kiegészült csapat a szeptemberben megjelent Dreamcrasher album formájában készítette el a folytatást, és 22-én már második alkalommal érkeznek Budapestre. Grave Pleasures: New Hip Moon hivatalos videó:

 

Az Autopsy, Possessed, korai Death, korai Celtic Frost vonalon mozgó göteborgi Vampire 2011-ben állt össze és a következő évben kiadott demójuk azonnal óriási feltűnést keltett az underground világban, majd miután a Darkthrone vezér Fenriz is méltatta blogjában, limitált példányos kislemez verzióban is kiadásra került tavaly januárban. El is fogyott az utolsó szálig, pedig tévedésből a tervezett mennyiség dupláját gyártotta le a To The Death Records. Vampire: The Fen hivatalos videó:

  

a Hammer Concerts bemutatja: Tribulation, Grave Pleasures, Vampire koncert
Dátum: 2016. Január 22. péntek
Helyszín: Budapest, Dürer Kert – ROOM 041
Belépő: elővételben: 4499 Ft, a helyszínen és a Ticketportal hálózatában: 4999 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.huoldalon, valamint a Ticketportal hálózatában

Jegylinkek:
www.ticketportal.hu/performance.aspx?idp=440881

www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=16794 

Kapcsolódó weboldalak:
www.facebook.com/Tribulationofficial

www.facebook.com/gravepleasvres

www.facebook.com/vampiretheband      

Facebook esemény:
www.facebook.com/events/492720394221080/