A napokban debütált a viking metal svédországi helytartójának számító Amon Amarth új videója. A “Raise Your Horns” valóságos sztárparádét vonultat fel, hiszen pár másodpercre feltűnik benne King Diamond, Zakk Wylde, Dave Mustaine, a Slayer, a Disturbed, a Machine Head és a Behemoth tagjai, de villázik az olimpián is úszó Paul Biedermann, az NHL-ben szereplő Arizona Coyotes jégkorong kapusa, Mike McKenna, valamint számos más sportoló, színész, no és persze egy szekérderéknyi rajongó is.

Az Amon Amarth jubileumi, 10. albuma március 25-én került a boltok polcaira. A “Jomsviking” névre hallgató korongot Észak-Amerikában a Metal Blade Records, míg Európában a Sony Music hozta ki. A “Jomsviking” a csapat első konceptalbuma, amely egy tragikus történet a szeretetről és a bosszúról. Az északiak megtartották a rájuk jellemző himnikus és dallamos, ugyanakkor kellően súlyos és fémes védjegyeket, mindehhez pedig producernek Andy Sneapet (Megadeth, Testament, Accept) nyerték meg.

Az északi death metal hordához kapcsolódó hír, hogy december 6-án a budapesti Barba Negra Music Club is színhelye lesz az Európa-turnéjuknak.