Meditations címmel 2018. június 1-jén jelent meg a Maurizio Iacono vezette kanadai Kataklysm tizenharmadik nagylemeze. A 10 dalos albumnak két producere is volt, Jean-François Dagenais gitáros és Oli Beaudoin dobos, a keverést azonban korunk egyik legjobb metalproducere, Jay Ruston (Anthrax, Stone Sour, Steel Panther) végezte, míg a masztert Paul Logus (Pantera stb.) készítette. A lemez borítóját az Ocvlta Designs munkatársai készítették.

Az pedig jó hír, hogy októberben Budapestre jönnek, méghozzá a Hypocrisyés a black/death vonalas német The Spirit társaságában. Október 23-án a budapesti Barba Negrát is érinti a Kataklysm és a Hypocrisy közös őszi turnéja! A Kataklysm új klipje az Outsider című dalhoz készült.

A Kataklysm 1992-ben jött létre, Montreal jéghideg szélviharában, és azóta is Kanada elsőszámú extrém metal-exportjának számít. Negyed évszázados fennállásuk során kétségkívül meghatározó erővé váltak egész Amerikában, Európában és Ázsiában is (sőt, konkrétan ők voltak az első kanadai metalbanda, ami fellépett Dél-Afrikában).

A montreali death metalos Kataklysm új albumát mutatja be, ennek alkalmából álltak össze a svéd melodic death metal legenda Hypocrisy-vel erre a 26 állomásos európai körútra. Peter Tagtgren több év kihagyás után aktivizálta újra a Hypocrisyt, a Kataklysm pedig június 01-jén engedi szabadjára a Meditations címre keresztelt 13. stúdiólemezét. A Death… Is Just The Beginning turné elnevezés a Nuclear Blast népszerű válogatáslemez kiadványaira utal.

Már vagy két éve beszélünk róla, de most végre a Kataklysm és a Hypocrisy-s testvéreink is össze tudták egyeztetni az időbeosztásukat, hogy újra egyesített erővel vágjunk neki az útnak! Majdnem 15 éve turnéztunk együtt legutóbb, azok pedig azóta is felejthetetlen élményként élnek. Most pedig újra itt az idő… a Kataklysm és a Hypocrisy újra együtt indul világ körüli turnéra, ami idén ősszel kezdődik Európában!

Hogy még jobban megadjuk az esemény hangulatát, a kiadónk, a Nuclear Blast Death…Is Just The Beginning névre keresztelte a turnét, megemlékezvén a régi válogatáslemezeikre, melyek annak idején annyi emberhez eljuttatták többek között a mi zenénket is. Most, hogy egyúttal ezek a válogatáslemezek is újra visszatérnek, itt az ideje hogy mi is megadjuk más előadóknak az esélyt, hogy felfedezzék őket, pont ahogy minket. Ki ne hagyjátok ezt a turnét, ez az egy lehetőségetek van! – mesélt Maurizio Iacono a Kataklysm-ból.

Remélem pont olyan izgatottak vagytok mint mi, mert nagyon boldogok vagyunk, hogy újra felhevíthetjük a Hypocrisy motorjait ősztől, hiszen Kataklysm-os barátainkkal fogunk Európában turnézni! A koncertsorozat teljes áttekintése lesz mindannak a káosznak és zavarodottságnak, amit az évek során teremtettünk. Ott találkozunk! – Peter Tagtgren.

A Hammer Concerts bemutatja:

DEATH… IS JUST THE BEGINNING TOUR 2018
Kataklysm
Hypocrisy
The Spirit

Budapest, Barba Negra Music Club
2018. október 23.

Jegyárak:
4999 Ft – limitált early bird / csak a Barba Negra online felületén
5999 Ft – elővétel augusztus 31-ig
6999 Ft – elővétel szeptember 1-től
7999 Ft – a koncert napján és a helyszínen