A Thin Lizzy – Whitesnake – Blue Murder – Tygers Of Pan Tang gitár-zsenije, John Sykes a Bad Boy Live! albummal 2004-ben lezárta szóló karrierjét és bele temetkezett a feltámasztott Thin Lizzy történelmi dalaiba, amit végül 2009-ben unt meg végleg… Visszavonult a rockbizniszből azzal, hogy a jövőben a saját ötleteire akar koncentrálni. Ennek gyümölcse lehetett volna a Sy-Ops címet viselő anyag, mely a tervek szerint még 2017-ben jelent volna meg. Persze abból a lemezből nem lett semmi. Pedig az album anyagát három éven át gyúrta a muzsikus, azonban elhunyt Sykes menedzsere, így a gitáros jegelte az album kiadását. Kár érte, mert a hírek szerint olyan illusztris vendégek szerepeltek volna szólóalbumon, mint Josh Freese dobos (A Perfect Circle, Guns N’ Roses, Weezer stb.), Tony Franklin basszer (Blue Murder, The Firm), Chris Chaney basszer (Jane’s Addiction), Curt Biquera dobos (Sarah McLachlan), Jamie Muhoberac billentyűs (The All-American Rejects, Fleetwood Mac, Rolling Stones).

A Golden Robot Records oldalán azonban az olvasható, hogy idén valóban kijön egy új szólóalbum John Sykes-tól, amely a legendás zenész első önálló lemeze lesz a 2000-ben megjelent Nuclear Cowboy album óta. Hogy aztán az egyelőre cím nélküli lemez hanganyaga mennyire egyezik a 2017-ben tervezet Sy-Ops albuméval most még nem tudjuk, mint ahogy pontos album megjelenési dátummal sem szolgálhatunk.

John Sykes legismertebb munkája a Whitesnake 1987-es albuma, melynek társszerzője volt, olyan dalokkal, mint az Is This Love és a Here I Go Again. Az album jelentős nemzetközi siker lett, napjainkig 10 millió példány kelt el belőle. 2009 júliusában jelentette be távozását a Thin Lizzyből azzal az indoklással, hogy: „Itt az ideje, hogy visszatérjek a saját zenémhez.”

John Sykes a Blue Murder nevű saját zenekarának történetét két stúdió lemez után 1994-ben a Screaming Blue Murder: Dedicated to Phil Lynott című koncert kiadvánnyal zárta, amin Marco Mendoza basszusgitározott, az ismeretlen Tommy O’Steen dobolt és Nik Green volt a billentyűs… Az élő albumon Thin Lizzy és Whitesnake dalok is szerepeltek, de a műsor gerincét Blue Murder dalok adták, összességében méltó módon zárta vele a gitáros a korszakát.

Blue Murder mára klasszikussá vált debütáló nagylemezéről ITT olvashattok bővebben.