A heavy metal legendás zenekara az Iron Maiden a Coldplay-t, az Elbow-t, a Verve-et és a Scouting For Girls-t megelőzve kapta a legjobb koncertzenekar díját az idei BRIT Awards-on.

A Maiden a szigetország egyik valaha volt legnagyobb zenekara, több, mint 70 millió eladott lemezzel, és világszerte jegyeladási rekordokkal a háta mögött biztos bázissal rendelkezik. Tavaly 38 országban több, mint 90 koncertet adtak (köztük a Sziget fesztiválon is), a “Somewhere Back In Time” turnét nagyjából kétmillió ember látta összesen.

Bruce Dickinson: “Nagyon örülünk a Legjobb Brit Koncertzenekar titulusnak, különösen azért, mert ez a rajongóinkkal alkotott szövetségünk bizonyítéka. Sokszor mondom, hogy a Maiden tikos fegyvere a rajongói bázis, és ebből is látható, hogy nem járunk messze az igazságtól. Bárki, aki valaha is látta bármely koncertünket, tudhatja, ők a legodaadóbb, és legelkötelezettebb rajongók a föld kerekén, miattuk olyan csodálatos a bulik atmoszférája. Szóval ez a díj ugyanannyira az övék, mint a miénk. Ők szavaztak ránk, kár hogy nem kaphat mind olyan kis szobrocskát, mint ez itt.”

Rod Smallwood manager szerint: “Ez nagyon jó a metálzenének, hiszen nem hinném hogy túl sok BRIT díjat kaptak a műfaj képviselői a múltban, szóval itt volt az ideje, hogy elismerjék a benne rejlő kreativ erőt. A metálzene és a Maiden réges régen létezik a mainstream média és rádió körén kivül, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a rajongók nagy elégedettséggel veszik majd a jó hirt, és lássuk be, ők szavaztak tömegekben, és nekik tartozunk köszönettel. A fekete bárány végül csak beszivárgott a nagyszobába…”

Az Iron Maiden rajongóinak légiói hamarosan testközelből is láthatják szinpadon és azon kivül kedvenceiket. A Maiden első egész estés filmje, a “FLIGHT 666” április 21-én látható először digitális mozikban egy speciális MAIDEN NAP keretében, ahol a rajongók láthatják a zenekar szenzációs Somewhere Back In Time világturnéjának első állomásán történteket, High Definiton formátumban, nagy vásznon, 5.1-es hangminőségben.

A “Flight 666” végre fellebbenti a fátylat a Maiden életéről. A zenekar saját Boeing 757-es repülőjén utazott, melyet a rajongók “Ed Force One”-nak kereszteltek. A gépet Bruce Dickinson énekes vezette az 50.000 mérföldes, világkörüli úton. A Flight 666 (a gép hivatalos hivójele) 5 kontinensen, 13 országon át Indiától Ausztráliáig, Japánon, Brazilián vagy Mexikón keresztül Amerikáig repült, 6 hét folyamatos jetlag, hihetetlen koncertek és rajongói őrület közepette csinálták végig a rocktörténelem legnagyobb szabású turnéját. A filmből világosan látható, mennyire megérdemelte a Maiden a “Legjobb Brit Koncertzenekar” titulust.

A Flight 666 világpremierje Rio De Janeiroban lesz a Cine Odeon moziban, március 14-én, amelyet az észak-amerikai premier követ a texasi Austinban tartandó SXSW fesztiválon március18-án a Paramount Szinházban.

Forrás: SoproniRocks