Ha valakire, akkor Joe Bonamassára tökéletesen illik az ösztönös zseni jelző. Mindössze négy éves volt, mikor először gitárt ragadott, hat évesen pedig már Jimi Hendrix Vodoo Child című dalát játszotta rajta. Még a tizenkettedik életévét sem töltötte be, amikor színpadra állhatott B.B. King előtt, két évvel később pedig Miles Davis fiával, Erinnel, és a Doors-gitáros Robby Krieger fiával, Waylonnal alapította meg Bloodline nevű zenekarát.

Joe Bonamassa, szeptember 21-én saját, J&R Adventures kiadójánál jelenteti meg friss, Redemption című albumát. Az anyag már a tizenharmadik nagylemez napjaink egyik legnépszerűbb bluesgitárosától, és tizenkét dalt rejt majd, amelyekben Anton Fig dobos, Michael Rhodes basszer, Reese Wynans billentyűs, illetve számos sessionista, valamint vendég segíti a főszereplőt. A produceri feladatokat ismét Kevin Shirley látta el, aki szerint a Redemption Joe eddigi legizgalmasabb, legváltozatosabb munkája. A címadó dal már tesztelhető a lemezről.

Joe Bonamassa első szólólemezét 2000-ben jelentette meg A New Day Yesterday címmel, és a Billboard blues-album listájának kilencedik helyén landolt. Innentől pedig nem volt megállás. Lemezei sorra a Top 10-be kerültek, és már nem csak a blues-listán, hanem az általános Billboard 200-as listán is egyre jobban szerepeltek. Joe Bonamassát a szakma és a közönség is a tenyerén hordozza, a rangos Guitar Player Magazine olvasói például kétszer választották az év bluesgitárosának, de Beth Hart amerikai énekesnővel közös kollaboratív feldolgozáslemezét Grammy-díjra is jelölték.

Joe Bonamassa – Redemption
(Szeptember 21 – J&R Adventures)

01. Evil Mama
02. King Bee Shakedown
03. Molly O’
04. Deep In The Blues Again
05. Self-Inflicted Wounds
06. Pick Up The Pieces
07. The Ghost Of Macon Jones
08. Just ‘Cos You Can Don’t Mean You Should
09. Redemption
10. I’ve Got Some Mind Over What Matters
11. Stronger Now In Broken Places
12. Love Is A Gamble