Új HUNGARICA korong érkezik október 4-én – a Blitzkrieg már a zenekar nyolcadik albuma,  amin 12 tétel kapott helyet (továbbá bónuszdalként a tavalyi “Egyek vagyunk” Ossian feldolgozáslemezen hallható Trianon), melyből 4 dal lengyel nyelven hallható.

Korábban már bemutattuk a címadó „Blitzkrieg” videoklipjét, most pedig a “Büszkén szól” című dalra forgatott videot publikálják Mentes Norbiék, mely egy lengyel katonanóta különlegesen hangszerelt átirata.

Hungarica – Büszkén szól (hivatalos videoklip / official music video)

Mentes Norbert gitáros: 

“A háború alatt született katonadalt hangszereltük át, a magyar szöveget pedig Pusztai Zoltán készítette el, amivel hazánk dicső múltjára, a győztes csatákra emlékezünk!”

A zenekar a varsói csata emlékére megírta a dal lengyel nyelvű változatát is, melynek animációs videoklipje az alábbi linken tekinthető meg:

Hungarica – Lance do boju (official music video)

“A Hungarica mindig keresi azokat a történelmi eseményeket, amelyeknek van kapcsolódási pontja a magyar és lengyel történelmi múltban. Az egyik ilyen a az 1920-as varsói csata.
Ennek 100. évfordulója a jövő évben esedékes, mely – jelentős magyar segítséggel – hozzájárult ahhoz, hogy Lengyelország megvédje függetlenségét, és megakadályozza az orosz kommunista forradalom nyugatra terjedését.

A visztulai csodának is nevezett, 1920. augusztus 12. és 25. között vívott ütközetsorozat döntő fordulatot hozott az 1919-21-es, úgynevezett lengyel-bolsevik háborúban. A bolsevik propaganda és az európai baloldali pártok nyomására 1920. július 10. és augusztus 25. között Lengyelország csak a magyarországi lőszerre számíthatott. A Magyar Királyság segítségét a Varsóban 2011 márciusában felavatott emléktábla örökíti meg.”

A lemez stúdiófelvételei egy legendás helyszínen készültek, amit még a 70-es évek végén a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat Törökbálinton egy kastélyból alakított át és világszínvonalú technikával szerelte fel. Az album teljesen analóg módszerrel, egy 40 éves, 24 sávos AMPEX szalagos magnóval került rögzítésre, a zenekar pedig ajándékként minden előrendelt termék mellé egy-egy darabbal kedveskedik a rajongóknak az eredeti mesterszalagból.

Hungarica: Blitzkrieg előrendelés

A lemez a már megszokott CD formátumok mellett megjelenik mindössze 300 darabra limitált, sorszámozott vinyl (LP) kiadásban is, a limitált verzióval pedig begyűjthető a Barba Negra Music Clubban rögzített “Mentes 50” születésnapi buli Hungarica koncertjének DVD felvétele is.

A  kiadványok borítóit Havancsák Gyula készítette, aki olyan, nemzetközi szinten elismert  zenekarokkal dolgozott már együtt, mint az Accept, a Stratovarius, az Annihilator, a Kreator, a Blind Guardian, a Destruction, a Wintersun, vagy a Grave Digger.

A lemez megjelenésének hetében Lengyelországban turnézik a HUNGARICA, Budapesten pedig az október 12-i lemezbemutató koncerten hallhatjuk először élőben az új dalokat. A különleges esemény főzenekara a MOBY DICK, melynek szintén a gitáros Mentes Norbert az egyik alapítója, a basszusgitáros Gőbl Gábornak pedig ekkor ünneplik az 50. születésnapját, illetve fellép a Moby Dick énekes-gitáros Schmiedl Tamás formációja is, a BLOODY ROOTS.

A koncert Facebook eseménye:

Moby Dick // Hungarica // Bloody Roots ➽ Gőbl 50