Vulcan Death Grip címmel tavaly nyáron jelent meg a stoner, desert, grunge rock vonalas budapesti Hot Beaver négy dalt tartalmazó bemutatkozó EP-je. A banda július 15-én adja első önálló koncertjét, a helyszín pedig a budapesti ShowBarlang lesz. A 2014-ben alakult csapat a tavalyi évben részt vett egy 30 napos Európa turnén az Ektomorf zenekar társaságában, idén pedig a Leander Kills előzenekaraként járták az országot. Új, stílust teremtő stoner/desert rock stílusú dalokat játszanak, amellyel az underground és a mainstream peremén egyensúlyoznak. Zenéjük kemény, mégis dallamos, az ének sokszínűsége miatt magával ragadó.

2016-ban éppúgy, mint 2015 nyarán, második helyezést értek el a Wacken Open Air – az egyik legjelentősebb európai rockfesztivál magyarországi döntőjében, a zsűri szerint bármelyik ország bármelyik fesztiválján megállnák a helyüket, mind megjelenésükkel, mind zenéjükkel. A hódbuli egy igazi show, melyet hitelesen csak a Hot Beaver adhat. Minden koncert egy halál, egy áldozat a rockzene oltárán. Ezt hivatottak bemutatni a budapesti közönség előtt július 15-én. S hogy mi várható még?!

DUNGAREE
A 2014-ben alakult Dungaree southern rock, grunge és stoner hatásokból építkezik. Alakulásuk évében ősszel vették fel első kislemezüket ami Climb Out Of The River névre hallgat. Zenéjüket hallgatva az embernek egyből kedve támad felpattanni egy csopperre és keresztülszelni a Route 66-et. Megalakulásuk óta folyamatosan koncerteznek országszerte és külföldön is. 

2015 Áprilisában jelent meg a Final Yell címet viselő második EP-jük, ami továbbviszi előde irányait, még nagyobb adag zúzással megfűszerezve. Mind a hazai, mind a nemzetközi zenei sajtó pozitívan nyilatkozott zenéjükről.. 2015 őszén a Global Battle Of Bands rendezvényen a zsűri kiemelt nyertese lett a zenekar valamint megjelent első videóklippjük a Climb Out Of the River című dalukra. 2016 tavaszán 17 állomásos turnén vettek részt, amelyben számos magyarországi, romániai és szerbiai állomás is szerepel. Első nagylemezüket 2016 Augusztusában jelentetik meg, amit az előző kislemezekkel egyetemben az Our Sound Recording stúdióban vettek fel.

Tagok:
László Gergely – Ének
Horváth Zoltán – Gitár
Balogh Attila – Basszusgitár
Dencs Dominik – Dob

2016. július 15., 19:00 – ShowBarlang
19:00 kapunyitás, alapozás, hódsimogatás
20:00-20:40 TBA
22:00-22:40 Dungaree
23:00-sokáig Hot Beaver

A koncert Facebook oldala