58 éves korában elhunyt az ausztrál metal színtér egyik kultikus alakja, a Hobbs Angel Of  Death főnöke, a gitáros/énekes Peter Hobbs. A hírek szerint szívproblémái voltak Peternek, emiatt a koncertezéstől már 2018 végén visszavonult.

Peter a 80-as évek közepén a Tyrusban játszott, míg a thrash vonalas ausztrál metal underground egyik legjelentősebb csapata, a Peter Hobbs vezette Hobbs Angel Of Death 2013. december 26-án először és sajnos utoljára lépett magyar földre. A karácsonyi zúzásban két hazai csapat volt a thrash szörnyeteg segítségére: a szegedi és budapesti tagokkal felálló, ultrathrasher Mörbid Carnage, valamint a zalaegerszegi Drünken Bastards, amely punkos, black/thrash muzsikával szórakoztatta a közönséget. A helyszín a szegedi Club Noir volt.

Peter Hobbs gitáros még 1987-ben szólóprojektként szabadította a világra az Angel Of Death formációt, amelynek debütáló albuma 1988-ban az SPV-nél jött ki Hobbs Angel Of Death címmel, majd a banda gyorsan fel is oszlott. 1995-ben kijött egy folytatás Inheritance címmel, de az a lemez akkoriban már nem keltett nagy feltűnést. Hobbs már a banda 2002-ben történt újjáalakítása idején új dalokról és új albumról beszélt, amelyből kezdetben egy válogatáslemez valósult meg (Hobbs’ Satan’s Crusade 2003). Az új Hobbs Angel Of Death dalokra több, mint egy évtizedet kellett várni, 2016-ban jelent meg a harmadik és egyben utolsó lemez, a Heaven Bled.

Nyugodj békében, Peter!