The Reign címmel augusztus 11-én jelenik meg az oklahomai hard rocker Hinder hatodik albuma. Ez már a második lemezük lesz a 2013-ban távozott Austin John énekes utódjával, Marshal Duttonnal. Az első két albumával 3 millió példányos sikert elérő banda új anyagának első előzeteseként a Remember Me című dalt tették közzé.

A Hinder első albuma 2005-ben jelent meg “Extreme Behavior” címmel a Universal kiadónál és háromszoros platina lett: az USA-ban, Ausztráliában és Kanadában (persze, hogy az őslakos európaiak figyelmét elkerülte). Ezen a korongon még az igen divatos modern rock hangzás dominált, de már hallható a dalokban az Aerosmith, Guns N’ Roses és más hasonló zenék hatása. Az első kislemez dal, a Get Stoned bearanyozódott igen hamar, majd a második, a Lips Of An Angel, amihez egy hangulatos klipet is forgattak, már háromszoros platina lett, ami nem csoda, hisz rég nem született már ilyen erős rockballada az Univerzumban. Az “Extreme Behavior” minden dala kiváló!!!
 
A második, “Take It To The Limit” című albumra 3 évet kellet várni, de nem hiába, itt már nagy terpeszes, igazi ROCK ’n’ ROLL szól. Az első klip erről a korongról a Use Me – egy igazi fejszakítós rock dal. A videó érdekessége, hogy az 1990-ben forgatott Ford Fairlane kalandjai című film főhőse, Andrew Dice Clay játssza az őrző-védő csajmustráló szerepét. A srácok evvel is jelezni szerették volna, hogy itt igazi, 90-es éveket idéző érzések uralkodnak. E lemez többi dala is mind-mind igényes szórakozást nyújt az arra vágyó rockernek.

Hinder – The Reign
(Augusztus 11 – BMG/The End)

01. The Reign
02. Burn It Down
03. King Of The Letdown
04. Remember Me
05. Too Late
06. Another Way Out
07. Making It Hard
08. Drink You Away
09. Play To Win
10. Long Gone
11. Loser’s Salute