Jelen állás szerint a Helloween közelgő Pumpkins United turnéja október 21-én startol Mexikóvárosban, majd két brazil buli következik Sao Paulóban. Európában novemberben jönnek először, Magyarországhoz legközelebb valószínűleg november 26-án, Pozsonyban játszanak majd az Aegon Arenában. Mint ismert, 2016. november 14-én hivatalosan is bejelentették, hogy 2017-ben és 2018-ban különleges turnéra indul a Helloween, A Pumpkins United névre keresztelt világkörüli turnén, ismét együtt áll majd színpadra a ’80-as években legendássá vált Helloween magja, azaz Michael Kiske énekes, Kai Hansen gitáros, Michael Weikath gitáros és Markus Grosskopf basszer (Ingo Schwichtenberg, a hőskorszak dobosa 1995-ben öngyilkos lett). Őket a zenekar mostani tagjai egészítik majd ki a bulikon, azaz ott lesz Andi Deris énekes, Sascha Gerstner gitáros és Dani Löble dobos is. A bulikra csaknem 3 órás programot ígérnek a Helloween mai és egykori zenészei. A zenekar emellett természetesen komoly, drága, látványos produkcióval indul majd neki a turnénak. A tavalyi nagy bejelentés óta interjúk hada kíséri a Helloween tagjait, ezúttal Michael Weikath gitáros nyilatkozott a Helloween-reunionnal kapcsolatban, és elárulta, hogy szeretnének egy új dalt összerakni az eredeti tagokkal kiegészült bandával.

„Van egy olyan ötletünk, hogy legalább egy dalt össze kellene rakni. Én személy szerint úgy gondolom, többet kellene csinálnunk: egy EP-t, vagy valami hasonlót. Persze még rengeteg dolog van, amit át kell néznünk és ki kell próbálnunk az őszi mexikóvárosi koncert előtt. Szerintem jól összegezné a dolgokat, ha születne egy friss dal is, mutatva, hogy ismét itt vagyunk. Az biztos, ha úgy döntünk, hogy kijövünk egy új dallal, mint Pumpkins United, akkor nagyon sok tennivalónk van. Majd átgondolom, milyen ötleteim gyűltek össze, a dalhoz pedig tényleges közös munkára lenne szükség.”

Korábban Andi Deris énekes is nyilatkozott, aki többek között a Michael Kiskével való kapcsolatáról is beszélt.

„Nem hinném, hogy nem utál engem, hiszen én sem utálom őt – mondta nevetve Andi Deris a The Metal Command című rádióműsorban. – Ő egy nagyszerű srác és nagyon laza, egy olyan személy, akivel könnyen kijövök majd. Az egész ötlet 2008-ben merült fel először, amikor a Helloween és a Gamma Ray együtt turnézott, így a következő lépés már csak Kiske meggyőzése volt az egész produkcióval kapcsolatban. Roppant izgatottak vagyunk, amikor elképzeljük a rajongókat, akiknek végre esélyük lesz hallani a régi dalokat az ő előadásában, és még egyet-kettőt velem együtt, az én időmből. Még örülök is, hogy nem kell többé az összes magas Michael Kiske-dalt elénekelnem. Megkönnyebbültem, hogy visszatért a zenekarba, ugyanis így a saját témáimra tudok koncentrálni. Ennek az egésznek nagyon jól kell majd működni.”

A Helloween az 1984-es megalakulása óta eddig összesen 15 stúdióalbumot adott ki – köztük a metal-történelem egyik legnagyobb klasszikusát, a ‘Keeper of the Seven Keys’ sorozatot. Kiadványaikból több mint 8 millió példány kelt el világszerte. 14 arany- és 6 platinalemezzel büszkélkedhetnek. Koncertezés terén is igen veretes a névsor: számos neves metal-fesztiválon felléptek a Föld minden szegletében; a Rock in Rio, a Loud Park, a Wacken és a lengyel Woodstock, ahol 500,000 rajongó előtt koncerteztek. Emellett megszámlálhatatlan headliner turnét nyomtak le (többek közt az Iron Maiden, a Black Sabbath, a Dio-banda, a Slayer és Ozzy Osbourne kíséretében), és olyan egzotikus helyeken is színpadra álltak, mint Borneo, Indonézia, Manaus, Brazília, vagy a Föld tengerszint felett legmagasabban fekvő fővárosa, a bolíviai La Paz. Az 1988-as brit Monsters Of Rock fesztiválon 100,000 rajongó előtt adtak koncertet, amihez hasonlóan emlékezetes volt az MTV amerikai Headbanger’s Ball turnéja (az Anthrax és az Exodus társaságában).

helloween flyer 20161115