Self Is Team címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a hardcore/metal vonalas budapesti Godgiven, amely egyben  a 2018 végére várható lemezük előfutára. Élőben is elcsípheted majd őket, február 19-én a Dürerben, ahol a Death By Stereo előtt lépnek majd fel, olyan további hazai formációk társaságában, mint a Szükségállapot, az Igor és a Touch.

„A tavalyi év volt a Godgiven egyik legeseménydúsabb időszaka. Lebonyolítottunk egy nagyon intenzív országos-, valamint egy Nyugat-Európai- és egy balkán turnét, elbúcsúztattunk két régi tagot, újraszerveződtünk, és az új felállással nekiálltunk az első nagylemezünk megírásának, amit az idei év végén tervezünk megjelentetni. 

A tagcserék természetesen sok egyéb változást vontak magukkal. Szerencsére az új felállás zeneileg, emberileg azonnal olyan jól összerázódott, hogy úgy döntöttünk, hogy az együtt felszabadított energiákat sokkal inkább a dalírásba, mint az állandó koncertezésbe fektetjük ebben az évben. Emellett a zenén is érezhető lesz a változás. Ha eddig a PMA rövidítés a Punk Metal Attitude “brand”-re utalt, akkor talán ezt most módosíthatnánk Positive Metal Attitude-re, de inkább hagyjuk is a skatulyákat…

A Self is Team című új dal ezeket a változásokat hivatott demonstrálni, és egyúttal az említett nagylemez egyik előfutára is. A tervek szerint a közeljövőben még további előzetesek fogják követni.

Ugyan tudatosan ritkítottunk az élő szerepléseken, azért továbbra is koncertfüggő zenekar maradtunk, így főleg az év elején itt-ott el lehet minket kapni élőben is. Az egyik legfontosabb fellépésünk február 19-én lesz a Dürer Kertben, a Death by Stereo előzenekaraként, ahol elsőként lesz hallható az új dal és az új felállás.

A szám felvételei a Ghostship Recordings stúdióban zajlottak, Tóth Gábor producerkedésével.

A klip pedig a Proving Ground Pictures és a Catasstrophy Prod. kooperációjaként jött létre, amelyek közül az utóbbi az előző dobosunk, Szekeres Dávid nevéhez köthető.”