Minimális felvezetéssel jelentette meg 2017. december 8-án karrierje első koncertalbumát a pszichedelikus ősrockot okkult szövegekkel vegyítő svéd  Ghost. A Ceremony And Devotion első körben digitális platformokon, az Amazonon és az iTunes-on került forgalomba, 2018. január 19-től azonban dupla CD-n és dupla LP-n is kapható. Nem ez lesz ugyanakkor a maszkos banda egyetlen kiadványa 2018-ban, ugyanis amennyiben hihetünk Tobias Forgének, szintén idén esedékes a zenekar negyedik nagylemeze is.

Az okkult rocker Ghost új stúdióalbuma, a 2015-ös Meliora album folytatása, várhatóan a nyár elején jelenik meg, a Rats című első kislemeznóta pedig már ebben a hónapban megjelenhet. A svéd banda negyedik lemezén is egy “új” Papa Emeritus szerepel majd, akinek bemutatását egy Chapter One: New Blood elnevezésű videó vezeti fel. A Tom Dalgety producerrel (Opeth, Royal Blood) rögzített friss anyagot Andy Wallace (Slayer, Nirvana stb.) keverte.

Meliora címmel 2015. augusztus 21-én jelent meg a pszichedelikus ősrockot okkult szövegekkel vegyítő svéd Ghost harmadik nagylemeze. A Meliora albumból több mint kétszázötvenezer példány fogyott és Amerikában Grammy-díjat is nyert.

A Ghost (vagy ahogy az Egyesült Államokban ismerik: Ghost B.C.) egy 2008-ban alakult svéd heavy metál csapat. 2010-ben jelent meg debütáló albumuk, az Opus Eponymous, amely remek kritikákat kapott és gyorsan népszerűvé vált, olyannyira, hogy a második lemezük, az Infestissumam rögtön a svéd slágerlista élén kezdett és már az egész világon megjelent. A banda könnyen beazonosítható különc színpadi megjelenéséről: az öt zenész csuklyás köpenyt visel, az énekes pedig koponyára emlékeztető sminkjén túl egy démoni anti-pápa jelmezben lép fel. Augusztusban, a svéd P1 rádió Sommar i P1 című műsorában hivatalosan is elismerte Tobias Forge, hogy ő Papa Emeritus, a csapat alapító frontembere. Nem mintha eddig nem tudtuk volna.