Gene Simmons mostanság azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy az ördögvillától kezdve akár még a belélegzett levegőt is képes lenne levédetni. Persze a baromságok mellett a KISS- mogul zenélni sem felejtett el. Szeptember 20-án este például egykori zenésztársa, Ace Frehley is felment mellé a színpadra. Utoljára 16 éve álltak együtt színpadon. A közös zenélés apropóját az a  koncert szolgáltatta, amelynek bevételeit a Harvey hurrikán áldozatainak megsegítésére fordítják a The Children Matter alapítványon keresztül. A minnesotai St. Paulban, a helyi CHS Field stadionban, a duó három klasszikus KISS-dalt játszott el közösen (Parasite, Cold Gin, Shock Me). A két muzsikust az Eagles egykori gitárosa, Don Felder és a Cheap Trick muzsikusai kísérték a koncerten.

Origins Vol. 1 címmel 2016. április 26-án jelentette meg a KISS ősfelállásának legendás szólógitárosa, Ace Frehley új, feldolgozásokat tartalmazó szólólemezét. A gitárost ezúttal igazi sztár kavalkád segítette ki. A Thin Lizzy legendás Emerald dalában például Slash ugrott be szólózni, Lita Ford énekel és gitározik a The Troggs Wild Thing dalában, de felbukkan a lemezen Mike McCready a Pearl Jamből, illetve John 5 is. Szenzációnak számít Paul Stanley szereplése, hiszen a KISS frontember az 1998-as Psycho Circus lemez óta nem dolgozott közösen Frehley-vel a stúdióban. Paul Stanley-vel közösen a Free Fire And Water dalát nyomták el. Úgy látszik a KISS-kapocs tovább erősödik, ugyanis Ace Frehley készülő nagylemezén a másik KISS- mogul, Gene Simmons közreműködik. Simmons elmondása szerint két dalt is írt volt kollégájának.

„Két napja együtt voltam Ace-szel, aki jelenleg nem tagja a KISS-nek – bár korábban három különböző alkalommal is az volt –, és írtunk két dalt. Megkérdezte, volna-e kedvem írni a következő szólólemezére. Elmentem hozzá, valahová a sivatagba, és írtunk két szösszenetet. Egyszer a KISS is stúdióba vonul majd, de nem ösztönöz minket a jelenlegi zeneipar. Az egész, úgy ahogy van – rosszul működik. Keményen dolgozol, hogy pénzt kapj, és ha mi egy éven át dolgozunk egy lemezen, én is akarok pénzt kapni a munkámért. A KISS nem egy alapítvány. Különbséget teszünk, mit csinálunk magánemberként és zenekarként. Vásárolunk házakat állatorvosoknak, munkahelyet teremtünk embereknek, pénzt adunk alapítványoknak, de azért, mert ezeket én akarom adni. Nem akarom, hogy bárki is azért döntsön úgy, hogy a mi művészetünk, a zenénk, a koncertjeink ingyenesek, mert nekünk úgyis van elég pénzünk.”