A lendületes punk-rockot játszó debreceni Gate69 zenekar február 25-én jelentette meg debütáló EP-jét, amely a Hungry címet kapta. A felvételek a csapat házi stúdiójában, a MAG zenekarból ismert Karácsony András felügyeletével készültek, a keverés-master pedig Sári Balázsnak (Monster in Me) köszönhető.

„2016-ban alakultunk, és bár csak mostanra jutottunk el az első lemezig, a szülővárosukban elég ismertek vagyunk, legutóbb tavaly december elején telt házas Mikulás-bulit tartottunk a debreceni Kaptárban. Már tavaly úgy éreztük, hogy ideje előrukkolni valami anyaggal, ez végül mostanra született meg, de megérte várni. A Hungry tükrözi a zenekar sokszínű és szarkasztikus zenei- és szövegvilágát. Az indulás óta sok tagcserén átestünk, de a jelenlegi formáció erős és elszánt, így készek vagyunk a világmegváltásra” – mondta Gyarmati Dominik, a zenekar frontembere.

Az 5 dalt tartalmazó lemez a banda YouTube csatornáján, valamint BandCamp fiókjukon egyaránt meghallgatható, utóbbi felületen letölthető és meg is vásárolható.

A zenekar felállása:
Kurfis Ágnes – ének
Gyarmati Dominik – gitár & ének
Jakab Attila – dob
Varga Máté – basszusgitár

A Gate69 elérhetőségei: FacebookBandcamp