F8 címmel február 28-án, a Better Noise Music gondozásában jelenik meg a Five Finger Death Punch nyolcadik nagylemeze. Ez lesz az első anyaguk, amelyen Charlie „The Engine” Engen dobol. Az első előzetes dal, az Inside Out után már a Full Circle is tesztelhető a korongról. Az új lemez mellé egy Európa-turné is társul, méghozzá egy különleges vendég, a Megadeth társaságában, harmadik csapatként pedig a Bad Wolves csatlakozik hozzájuk. A turnéállomások közt ott van Budapest is: az első magyar Five Finger Death Punch koncert a Budapest Arénában lesz 2020. február 20-án.




FIVE FINGER DEATH PUNCH bejelentette eddigi legnagyobb európai turnéját, amelyre 2020 januárjában és februárjában kerül sor, ráadásul a multi-platina eladásokkal rendelkező legenda, a MEGADETH, valamint 2018 legnagyobb rock-szenzációja, a BAD WOLVES is csatlakozik hozzájuk előzenekarként. Utóbbi zenekar az elmúlt másfél évben három #1 slágert is begyűjtött, és jelenleg második albuma október 25-i megjelenésére készül.
Báthory Zoltán, a FIVE FINGER DEATH PUNCH gitárosa szerint: “Ez a line-up nagyon erős. A Bad Wolves volt az elmúlt évek nagy felfedezettje, és minden bizonnyal hozzák majd most is a formájukat. A Megadeth-nek pedig nincs szüksége bemutatásra, abszolút legendák. Dave Mustaine hatása erre a műfajra felbecsülhetetlen. Nem csupán a thrash, de a heavy metál egyik alapítójának is őt tartom, mert riffjei és gitárjátéka mindenkit befolyásolt, aki a Megadeth hatósugarába került… és ez egy jó nagy hatósugár.”

A MEGADETH énekese, Dave Mustaine hozzátette: “Már nagyon várom, és komoly bajba kerültök, ha nem jöttök el megnézni bennünket a Five Finger Death Punch koncertekre 2020 elején. Higgyétek el, nem akarjátok kihagyni. Hamarosan találkozunk!”

Ez a szenzációs turné Budapesten is látható lesz 2020. február 20-án a Budapest Arénában!

A rajongók már nagyon várják 2020 telének kihagyhatatlan rock buliját, amelynek további részletei a www.fivefingerdeathpunch.com oldalon találhatók.

A budapesti koncerte jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül kaphatók.

A FIVE FINGER DEATH PUNCH arénákat tölt meg a világ minden táján. Már túl vannak a 3 milliárdnyi streamingen, és folyamatosan döntik meg a rekordokat. A bandának 24 top10-es sikere volt az elmúlt években, és felfelé ívelő pályafutásuk nem torpan meg: 2018 egy újabb hatalmas év volt a FIVE FINGER DEATH PUNCH számára, hiszen az amerikai rock rádiók év végi összesítése szerint ők voltak a legjátszottabb előadók az előző évben. 2018 nyarán és őszén zajló turnéjukkal pedig a banda több mint 250.000 dollárt gyűjtött össze és adományozott jótékonysági szervezeteknek.

A koncert Facebook oldala




WINTER 2020
ARENA HEADLINING TOUR OF EUROPE


1/14 – Kyiv, UA // Palace Of Sports
1/16 – Moscow, RU // Adrenaline Stadium
1/18 – St. Petersburg, RU // A2
1/20 – Helsinki, FI // Hartwell Arena
1/22 – Stockholm, SE // Hovet
1/23 – Oslo, NO // Spektrum
1/24 – Copenhagen, DK // Royal Arena
1/26 – Amsterdam, HL // AFAS Live
1/28 – Paris, FR // Zenith
1/30 – Cardiff, UK // Cardiff Arena
1/31 – London, UK // Wembley Arena
2/3 – Berlin, DE // Max-Schmeling Halle
2/4 – Hamburg, DE // Sporthalle
2/6 – Frankfurt, DE // Festhalle
2/8 – Oberhausen, DE // Koenig-Pilsener Arena
2/9 – Stuttgart, DE // Schleyerhalle
2/10 – Munich, DE // Olympiahalle
2/12 – Warsaw, Poland // Torwar
2/14 – Prague, CZ // Tipsport Arena
2/16 – Milan, IT // Alcatrazz
2/17 – Zurich, CH // Hallenstadion
2/19 – Vienna, AT // Stadthalle
2/20 – Budapest, HU // Budapest Sportarena