Sol Invictus címmel 2015. május 19-én jelent meg a ’80-as évek végének és a ’90-es évek elejének egyik legfontosabb, legnagyobb hatású rockzenekara, a San Francisco-i Faith No More eddigi legutolsó nagylemeze. Az album felvételei az oaklandi próbahelyükön készültek, a producer a basszusgitáros Billy Gould. A lemezt a saját kiadójuk, a Reclamation Recordings adta ki, a terjesztést pedig Mike Patton énekes cége, az Ipecac intézte. A felállás természetesen ugyanaz, ami az újjáalakulás óta változatlan: Mike Patton énekes és Billy Gould basszeros mellett Roddy Bottum billentyűs, Mike Bordin dobos és Jon Hudson gitáros zenél. A Sol Invictus több szaklap szerint az év egyik legjobb lemeze lett 2015-ben.

A banda 2016 augusztusában még nyomott két koncertet, azonban a San Franciscó-i zenekar frontembere, Mike Patton 2017 szeptemberében bejelentette, a csapat hosszabb időre visszavonul. A pihenésnek azonban vége, a Faith No More 2020-ban újra koncertezni fog, bár egyelőre csak három európai fesztiválfellépést jelentettek be. Június 13-án az írországi Sunstroke-on, egy héttel később a francia Hellfesten, június 26-án pedig az oslói Tons Of Rockon játszanak majd, de nyilván várható a további bulik bejelentése is.

Esetleges új lemezről egyelőre nem szól a fáma, bár kizárni természetesen ennek gondolatát sem lehet. A 2015-ös visszatérő album, a Sol Invictus folytatásáról Roddy korábban elárulta: elárulta: néha jammelnek új ötleteken a csapat hangszeres magjával.