Egy újabb év telt el, és mint eddig mindig, most is jelentkezünk az elmúlt esztendő általunk legjobbnak tartott lemezeivel. VTX, Gyurcsik György, Token, Raffaelo, és Kieron kolléga elés sok lemezt meghallgatott és ezekből ki-ki az ízlésének megfelelően állított össze egy hosszabb rövidebb listát amit alább olvashattok.

VTX, az egykori Hörgő-Morgó műsorunk hangja, az adás nevéből is adódóan a black metál vonalat részesíti előnyben, így nem meglepő, hogy a 2017-es listáján a keményebb zene dominál.

5. Vexovoid – Call of the Starforger
4. Pallbearer – Heartless 
3. Bell Witch – Mirror Reaper
2. Bolt Gun – Man Is Wolf To Man
1. Craven Idol – The Shackles of Mammon

TokenD kollégánk, a Szombati Prog(ram) volt műsorvezetője, ahogy az adásokban is mindig hangoztatta, erősen az északi, folk zenék világához kötődik. Listájában is találunk szép csemegéket. Az Ensiferum elsősége, meg csak annak meglepő, aki nem ismeri őt J

5. Eluveitie – Evocation II – Pantheon
4. Wintersun – The Forest Seasons
3. Threat Signal– Disconnect
2. God Dethroned – The World Ablaze
1. Ensiferum – Two Paths

Raffaelo, a Göteburger melodeath szakértője már egy sokkal vegyesebb listát adott le. Van itt minden az északi vonaltól kezdve a dél-afrikai grunge rockon át a holland progresszív mesterműig.

5. Nothing More – The Stories We Tell Ourselves
4. Paradise Lost – Medusa
3. Wintersun – The Forest Seasons
2. Seether – Poison the Parish
1. Ayreon – The Source

Gyurcsik Gyuri, aki a Rockvilág.hu legnagyobb zenei ismeretségével rendelkező kollégája, megszámlálhatatlan interjúval a háta mögött egy bő listát adott, ráadásul külön egy ,magyar zenekarokból állót is összeállított.

10. Prong – Zero Days
9. Inglorious – II
8. Vain – Rolling With The Punches
7. Warrant – Louder Harder Faster
6. Europe – Walk The Earth
5. Santa Cruz – Bad Blood Rising
4. House Of Lords – Saints Of The Lost Souls
3. L.A. Guns – The Missing Peace
2. Black Star Riders – Heavy Fire
1. Kreator – Gods Of Violence

Magyar Lista:

10. Ossian – Az igazi szabadság
9. Depresszió – Válaszok után
8. Mobilmánia – Vándorvér
7. Burnout – Új évezred rapszódia
6. divideD – Modulus
5. Leander Kills – Élet a halál előtt
4. Rómeó Vérzik – Újratervezés
3. Archaic – How Much Blood Would…
2. Ann My Guard – Ourania
1Nevergreen – Monarchia

Kieron, azaz magam, is elég széles palettán mozogtam 2017-ben. Voltak nagyon jó pillanatok de csalódást keltő albumok is. Austin Dickinson (Bruce Dickinson fiának) zenekara az As Lions debütáló albumával igen nagy jövőt jósol  maguknak, míg Corey Taylor ismét bizonyatotta, hogy a Sliplknot nélkül is világszínvonal amit csinál.

5. As Lions-Selfish Age
4. Mastodon-Emperor of Sands
3. Kreator-The Gods of Violence
2. Ayreon– The Source
1. Stone Sour-Hydrograd

Ugyan én annyira sok hazait nem fogyasztok mint Gyuri kollégánk, pár kiemelkedő anyagot azért sikerült elcsípnem. Nem rangsorolnám őket, de a Planet Void – Presence EP-je , a Dreamgrave-Monuments-je vagy épp a nemzetközi sikereket is megélő Special Providence – Will című lemeze, mindenképpen elismerésre méltó.

Idén is folytatjuk szokásunkat és minél több lemezt hallgatunk meg és írunk majd róla nektek. Tartsatok továbbra is velünk.