Immár harmadik alkalommal tért vissza az Exodus soraiba Tom Hunting dobos. A zenekar állítása szerint nem volt teljes a csapat nélküle, ezért visszahívták Tom-ot. Azóta már keményen dolgoznak az új dalokon, májusban pedig stúdióba vonulnak, hogy, Andy Sneap producerkedése mellett, felvegyék az új albumot. Tom Hunting hiánya nem lehetett véletlen, hiszen 1979-ben többedmagával ő alapította a zenekart és olyan klasszikussá vált Exodus lemezen püfölte a bőröket, mint a Bonded By Blood, a Pleasures Of The Flesh, a Fabulous Disaster és a Tempo of The Damned.

Az Exodus története 1979-ben kezdődött: ekkor alapította San Francisco-ban a zenekart Tom Hunting dobos, valamint Kirk Hammet és Gary Holt gitárosok. Az első demók után egy csapásra Bay Area Thrash Metal (e gyűjtőfogalommal a szakzsargon a nyolcvanas évek elején, az USA nyugati partján, elsősorban San Franciscoban sorra feltűnő thrash metal csapatokra hivatkozik) legkedveltebb bandái közé kerültek, a Testament, a Death Angel és a Metallica társaságába. A gitáros Kirk Hammet nem sokkal később át is lépett a Metallicába lépett át, ám a helyére érkező Rick Hunolt remek pótlásnak bizonyult: ő és Holt alkották az Exodus mára legendássá vált gitárosduóját, az H-Teamet. Ekkor jött Rob McKillop basszusgitáros is, a megszilárduló felállás pedig igazi thrash metal klasszikusokat tett le az asztalra, mint például az 1985-ös ‘Bonded By Blood‘ című album. A csapat ugyanakkor sosem tett szert olyan ismertségre, mint pályatársai közül a Metallica vagy a Slayer, munkásságuk azonban rengeteg zenekarra, és magára a stílusra is jelentős hatással volt. 

A később befutó lemezszerződés és az újabb és újabb nagyszerű albumok, valamint a jobbnál jobb énekesek – az 1987-ben alkoholproblémái miatt kilépő énekes, Paul Baloff-ot a Testament kapcsán ismert Steve “Zetro” Sousa váltotta – ellenére a csapat a kilencvenes évek végére szétesett. A búcsú azonban nem volt végleges: ’96-ban ismét Baloff-fal tért vissza az Exodus egy kérészéletű reunion erejéig, az igazi feltámadás azonban 2001-ben következett be. Az éppen hogy újra összeállt csapatot ekkor azonban súlyos tragédia érte, hiszen Baloff szélütésben elhunyt, majd a helyére ismét bekerülő Steve ‘Zetro’ Souza is kilépett, csakúgy mint az alapító Hunting és az H-Team egyik fele, Rick Hunolt is.. ennek ellenére a csapatnak ismét sikerült talpra állni: a gitértechnikusból frontemberré avanzsált Rob Dukes ugyanúgy bevált, mint a az egykori Slayer dobos Paul Bostaph és az új gitáros Lee Altus csatasorba állítása: az új felállás 2005-ben olyan új albumot adott ki ‘Shovel Headed Killing Machine‘ címen, amely a legrégebbi fanokat is meggyőzte – csakúgy mint a 2005-ös hazai koncert, ahol az előzenekarként szerepelt Exodus produkcióját sokan az akkori headliner produkciójánál is átütőbbnek ítélték.