Tavaly, a kultikus kaliforniai thrasher  Evildead megújította lemezszerződését az SPV/Steamhammer kiadóval, most pedig bejelentették a visszatérő nagylemezt, ami United $tate$ Of Anarchy címmel október 30-án jelenik meg. Az új albumra kilenc vadonatúj nóta, valamint egy “metalosított feldolgozás” (B-52 – ‘Planet Claire’) került fel. A Bill Metoyer által producelt album borítóját ezúttal is a legendás Edward J. Repka illusztrálta. Az Evildead harmadik albuma 29 évvel a legutóbbi lemezük, az 1991-es The Underworld után jön ki.

Az Evildead eredetileg csupán egy mellékprojektnek indult 1986-ban Juan Garcia gitárossal és Mel Sanchez basszerrel, de a bandáik – Agent Steel és Abattoir – feloszlása után már komolyra fordult a sztori. 1988-ban a zenekar világraszóló lemezszerződést kötött az SPV/Steamhammer kiadóval, majd piacra dobtra a Rise Above EP-t, amin két saját dal, valamint egy Black Flag-feldolgozás (Rise Above) kapott helyet. Azév nyarán az Evildead bevonult a Music Grinder stúdióba, hogy Cacey McMakin producer-hangmérnök (Nuclear Assault, Kreator) társaságában felvegyék első nagylemezüket, a később klasszikussá vált Annihilation Of Civilization-t.

1989-ben a bandában felállásbeli változás történt, de ugyanekkor bonyolították le első európai turnéjukat, méghozzá a Laaz Rockit társaságában. 1990-ben az Evildead visszatért a stúdióba – ezúttal Warren Croyle producerrel -, hogy felvegyék második stúdióalbumukat, a The Underworld-öt. Ez az album 1991-ben jelent meg, szintén nagy sikereket aratva. Miután megjelent a csapat ezt követő kiadványa, a Live… From The Depths Of The Underworld című koncertlemez, az Evildead 1995-ben feloszlott, a tagok pedig egyéb bandákba igazoltak át. Az 1995-ös feloszlást követően volt egy rövidebb újjáalakulásuk 2008 és 2012 között, 2016 óta pedig újra aktívak, csupa régi taggal: Juan Garcia és Albert Gonzales gitárosok, Phil Flores énekes, Rob Alanit dobos, valamint Karlos Medina basszer. A visszatérő lemez producere szintén egy metal veterán volt, Bill Metoyer.

Evildead – United $tate$ Of Anarchy
(Október 30 – SPV)

01. The Descending
02. Word Of God
03. Napoleon Complex
04. Greenhouse
05. Without A Cause
06. No Difference
07. Blasphemy Divine
08. A.O.P. / War Dance
09. Seed Of Doubt
bónuszdal:
10. Planet Claire 2020 (The B-52’s feldolgozás)