Új számot és videót adott ki a napokban a debreceni kötődésű Eternal Bork zenekar: Zoliside, King Daz és Doxa triója a Momentary Bliss című kislemezen szereplő Every Momenthez készített nemrég klipet. A kisfilm különleges szemszögből mutat be egy párkapcsolati drámát, és külön érdekesség, hogy az anyag a Debreceni Egyetemi Színházban forgott.

Nagy Zoltán, a banda gitáros-basszusgitárosa elmondta,

a klip „a töprengés egyik végletét mutatja meg: a felejtéstől való szorongást”.

Hozzátette, a helyszínt és a szereplőket a DESZínház segítségével találták meg: a zenekaros jeleneteket a Desz24-ben vették fel, a két színész pedig a Van Gogh Füle Alternatív Színházi Műhely tagja, egykori DESZínházasok.

„A kislemez az emlékezés és a felejtés témáját járja körbe, vagyis mi az emlékek szerepe az ember életében: érdemes-e felejteni olykor, vagy minden egyes élmény – legyen az jó, vagy rossz – egyformán fontos”

– mondta Zoli.

Az Eternal Bork 2017 márciusában alakult meg, háromtételes bemutatkozó kislemezük Blurry Morning Shapes címmel jelent meg egy hónappal később. A zenekar tagjai Szandai Dani (ének, gitár, basszusgitár), Szandai Ádám (dob) és Nagy Zoli (gitár, basszusgitár).

„Hajdúszoboszlói születésűek vagyunk, de ma már három városban élünk: Budapesten, Debrecenben és Hajdúszoboszlón. Zenekarként azonban debreceninek tartjuk magunkat, mert erősek itt a gyökereink: koncertjeink nagy százaléka is itt volt, a zenekart kedvelők is itt vannak a legtöbben, valamint sok barátunk köt ide” – mesélte Nagy Zoli.

A Momentary Bliss című EP-n két másik dal is helyett kapott Another life és Glimpse of past címmel.