Az egykor szebb napokat megélt, mára már kultikusnak számító dallamrocker Enuff Z’Nuff nem adja fel. Clowns Lounge címmel 2016. december másodikán egy olyan speciális albummal jelentkeztek, amelyre a banda hőskorszakából származó kiadatlan demószámok, ritkaságok kerültek fel. A dalok többségét a két alapító, azaz Donnie Vie énekes és Chip Z’Nuff basszeros írta 1988 és 1989 körül, majd a wisconsini Lake Genevában rögzítették őket kétinches analóg szalagra. Ezek a dalok aztán megfelelően átdolgozott, újravett formában kerültek fel a lemezre és az egyik nótában a 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt Warrant énekes, Jani Lane mellett a Styx gitáros-énekese, James Young is hallható.

Diamond Boy címmel azonban augusztus 10-én egy zsír új Enuff Z’Nuff nótákat tartalmazó teljes értékű album jelenik meg, ráadásul mivel Donnie Vie énekesnek az utóbbi időben megromlott az egészségi állapota, így a lemez munkálataiból már nem vette ki a részét, így az album egyik különlegessége, hogy ez lesz az első anyag a kultikus chicagói hard rockerek diszkográfiájában, amelyet teljes egészében Chip Z’Nuff basszer énekelt fel. Az Enuff Z’Nuff mai felállásában Chip mellett Tory Stoffregen gitáros, Tony Fennell gitáros/énekes és Daniel Benjamin Hill dobos játszik. A korábban bemutatott Metalheart után már a Where Did You Go is tesztelhető az albumról.

Az Enuff Z’Nuff a Hair Nation turné keretében mutatja be először az új lemezt. Az őszi észak-amerikai körúton részt vesz a Jack Russell’s Great White és a BulletBoys is. A szeptember 12-én induló turné házigazdája a neves író / műsorvezető, Eddie Trunk lesz.

A méltatlanul alulértékelt Enuff Z’Nuff 1984-ben alakult Chicagóban, bemutatkozó, saját magukról elnevezett lemezüket 1989-ben jelentették meg az Atco kiadónál, mely rövid időn belül aranylemez lett, köszönhetően a New Thing, illetve a Fly High Michelle daloknak. A két dal 46 hetet töltött az MTV ‘Top 10 listáján. 1991-ben jelent meg a csapat második albuma, a Strength, melynek köszönhetően felkerültek a Rolling Stone magazin ‘Az Év Legmenőbb Bandái’ listájának élére. A kezdeti sikerek után viszont megindultak a lejtőn, hiszen a ’90-es évek elején már csak a legelvetemültebb rajongók voltak kíváncsiak az előző évtized hard rockjára. Ezt követően egyre inkább az underdround világába szorultak, és a mai napig ott is maradtak.

Enuff Z’Nuff – Diamond Boy
(Augusztus 10 – Frontiers)

01. Transcendence
02. Diamond Boy
03. Where Did You Go
04. We’re All The Same
05. Fire & Ice
06. Down On Luck
07. Metalheart
08. Love Is On The Line
09. Faith, Hope & Luv
10. Dopesick
11. Imaginary Man