A TNT és a Shy egykori énekesét 57 éves korában, hasnyálmirigyrák következtében otthonában érte a halál. A zenész még áprilisban adott ki közleményt, hogy végstádiumú rákot diagnosztizáltak nála. Ennek ellenére sem állt le a munkával és júniusban jelentette meg legutolsó szólólemezét Beyond The Law címmel. 

Tegnap felesége Linda, közösségi oldalán jelentette be, hogy otthon, karjai között Tony végleg feladta a küzdelmet: “Megtört szívvel tudatom szerető férjem, legjobb barátom, Tony Mills halálhírét. Idén áprilisban diagnosztizálták nála a hasnyálmirigyrák végső stádiumát, és teljes életet élt, egészen addig míg a karjaimban el nem hunyt. Élni akart, de nem félt a haláltól.

A legtöbben a Shy és a TNT énekeseként ismerték őt, de szólóművészként és session-énekesként is sokat hozzátett a zene világához. Egy olyan örökséget hagy maga után, amely tovább fog élni, sok nemzedéken át.

Akik ismerték, tudják, hogy milyen kedves, jószívű személyiség volt, egy elkötelezett férj, aki szeretett csendesen élni, imádta az állatait, a motorjait. A humorérzéke sem hagyta cserben soha. Utolsó nyara élete legboldogabbja volt. Minden este azt mondta, hogy ‘ez egy újabb fantasztikus nap volt!’. Sok időt töltött a műhelyében a crossmotorja bütykölésével, hogy ősszel használhassa. A halála előtti este azt suttogta: jó életem volt, csak kicsit bosszant az a motor…”

Nyugodj Békében Tony !