Meghalt Lugosi László, a Beatrice együttes egykori gitárosa. A zenész, aki a 1978 és 1992 közötti időszakban játszott Nagy Feró zenekarával, 64 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után kedd hajnalban hunyt el.

„Rendkívül tehetséges gitáros volt, és nagy fokú precizitás jellemezte. Emellett azonban nem volt könnyű természet, mindig elégedetlen volt magával és a világgal is, az utóbbi években már nem igazán találta a helyét” — mondta Nagy Feró.

Mint felidézte, Lugosi 1978-ban csatlakozott a Beatricéhez, és a zenekar hőskorszakában, 1980-ig ő volt a gitáros, majd a Dinamit tagja lett. Az 1987-es újjáalakulás után ismét, egészen 1992-ig szerepelt a Beatricében. Lugosi írta többek között a Nagyvárosi farkas, valamint a Meditáció című dal zenéjét — mindkettő a Rice emblematikus száma lett, jellegzetes gitárszólói hallhatók több felvételen.

„Úgy emlékszem, 1979-ben egy szakmai szavazáson őt választották Magyarország legjobb gitárosának, még Tátrai Tibort is megelőzte”.

A balkezes zenész négy stúdióalbumon játszott, a Beatrice ’78-’88 című dupla anyagon (1988), a Gyermekkorunk lexebb dalain (1990), az Utálom az egész XX. századot (1991), valamint a később kiadott, 1979-es felvételeket tartalmazó Betiltott dalok („Megkerült hangszalag”) című korongon. Gitárjátéka hallható a Kisstadion ’80, valamint a Betiltott dalok II./1981 – Tudományos Rockizmus című koncertlemezeken is.

„Ő az első, aki a legendás Beatricéből eltávozott. Utoljára talán négy évvel ezelőtt játszottunk együtt, amikor meghívtam egy koncertünkre a PeCsa Caféba. Sajnos a Rice 35. születésnapi koncertjére a Petőfi Csarnokba 2013-ban már nem jött el” – tette hozzá Nagy Feró. A zenész idén márciusban még fellépett a P. Mobillal.