A nemzetközileg elismert magyar progresszív metal zenekar, a DREYELANDS, új stúdióalbummal jelentkezik, amelyet május 24-én jelentetnek meg szerzői kiadásban, Stages címmel.

Az EDEN’S CURSE, AFTER CRYING és AT NIGHT I FLY tagokból álló DREYELANDS 2010-es, a Hang-Súly – Hungarian Metal Awards szavazásán év debüt lemeze díjat nyert Rooms of Revelation című bemutatkozó albumát követő lemezen egy 15 fős vonóskar és 16 fős kórus kíséri a zenekart, emellett bemutatkozik az új billentyűs, Kővágó Zsolt (HONEYBEAST) is.

Elődjéhez hasonlóan a Stages is egy koncept album, amely ezúttal Elisabeth Kübler-Ross 1969-es könyvén, A halál és a hozzá vezető út-on alapszik. Ebben a szerző bemutatta a haldoklás és a gyász öt fázisát. Az öt stációnak megfelelően (Elutasítás, Düh, Alku, Depresszió, Elfogadás) a lemez is öt szerzeményből áll, és megjeleníti a haldoklás és az életünk során minket ért bármilyen típusú veszteség átélésének teljes érzelmi spektrumát.

A Stages munkálatait ismét Horváth András Ádám, gitáros, producer vezette, a keverésért és a masterért pedig Hidasi Barnabás (HL-Studio) hangmérnök felelt. A borítót és a teljes látványt Nagy Olívia tervezte, aki absztrakt műveivel remekül leképezte a lemez sötét atmoszféráját.

Ahogy Horváth András Ádám gitáros fogalmazott, a Stages egy sokkal sötétebb hangulatú anyag lett, mint elődje volt. Nemcsak az alap story miatt, hanem mert zeneileg is egy sokkal komorabb, borúsabb és súlyosabb útra léptünk, miközben azért megmaradt a ránk jellemző epikusság, többek között az élő szimfonikus és kórus hangszereléseknek köszönhetően.

Az album 2018. május 24-én jelenik meg az összes fontos digitális platformon és exkluzív, 500 példányra limitált, kézzel sorszámozott, 180 grammos, „gyászfekete” vinylen, amely a zenekar weboldaláról lesz elérhető.