Hogy lesz tovább? címmel egy vadonatúj klipes dallal jelentkezett a Diószegi Kiki vezette modern metalos Down For Whatever, az év utolsó budapesti nagykoncertjük pedig november 2-án lesz az Akvárium Klubban. Köztudott, miszerint a srácok javában dolgoznak vadonatúj tételeiken, hiszen a közeljövőben új albummal is készülnek. Az újdonság előfutára egyébként a Talán című szám volt, ami hamar belopta magát a célközönség kegyeibe. A Talán után a Visszaút került bemutatásra, most pedig már a Hogy lesz tovább? is tesztelhető.

„A ’Hogy Lesz Tovább’ mind zeneileg, mind hangulatában más irányba mutat, mint az eddigi dalaink. A lírai részek a „Talán” felé húzzák a számot, de zeneiségével és lendületével inkább a „Nincs Helyed” c. felvételünkre emlékeztet minket.” – mesélte Kiki, a zenekar énekese – „A videóklip szimbolikus történetével a dalszöveg sötét és fájdalmas gondolatait szerettük volna nyomatékosítani. A ’Hogy Lesz Tovább’ a kilátástalanság és a megnyugvás keresésének kérdéseit feszegeti. Ezúttal sem szakítottunk azzal a hagyományunkkal, hogy magunknak készítsük el a hang-, illetve vizuálanyagokat, de mivel ezek az előbb már említett nehéz korszakok mindannyiunk életében más-más formában jelentek/jelennek meg, ezért kifejezetten örültünk, hogy most a ’Simpal’ nevű fiatal, filmes csapattal dolgozhattunk együtt, akik saját, személyes élményeikkel és profi hozzáállásukkal segítettek pontot tenni a produkció végére.”

A zenekar egyébként a napokban jelentette be az őszre vonatkozó fellépéseit, melynek során mi is nagy örömmel értesültünk arról, hogy idén Vajdaság sem marad ki a jóból, ugyanis novemberben Temerint és Zentát is megmozgatják majd. Zúzásra fel!


10.24. – Székelyudarhely @ Fészek
10.25. – Temesvár @ Manufactura
10.26. – Kiskunfélegyháza @ Rocktár *

11.02. – Budapest @ Akvárium Klub
11.08. – Temerin @ Road House
11.09. – Zenta @ Mojo Club
11.14. – Szeged @ JATE Klub
11.15. – Szombathely @ Végállomás Klub *
11.16. – Sopron @ Hangár Music Garden *
11.23. – Dunaszerdahely @ Soul Hunter Music Club
11.29. – Székesfehérvár @ Nyolcas Műhely
11.30. – Szekszárd @ Szekszárdi Est *
12.07. – Esztergom @ Sportalsó *
12.14. – Győr @ Bridge Klub *
12.20. – Debrecen @ Roncsbár *

* A Dorothy vendégeként

 

2017. április 22-én jelent meg a Down for Whatever első nagylemeze, a White Light. A zenekar 2015 elején alakult, és a banda létjogosultságát méltán tükrözi, hogy 2016. október 31-én, az éves Gumizsiráf díjátadón elhozták az első díjat az Ifjú Titánok kategóriájában. A díj elnyerése után stúdióba is vonultak, melynek végeredménye a 2017-ben megjelent album.