Még tavaly január végén vonult stúdióba a legendás Deep Purple, hogy elkészítse új nagylemezét, a 2013-as No What?! folytatását. A Nashville-ben rögzített album producere ezúttal is Bob Ezrin (KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, Kansas stb.) volt, a korong pedig InFinite címmel 2017. április 7-én jelent meg az earMUSIC gondozásában. Az öreg harcosoknak ez már a hatodik albuma Steve Morse gitárossal, és a negyedik Don Airey billentyűssel. Mindemellett a rockműfaj egyik leggyakrabban visszatérő kérdése, hogy  Ritchie Blackmore gitáros újra fellépne-e a ma is működő legendás bandával, melynek alapító tagja volt 1968-ban. Blackmore nemrég fejezte be idei rövid turnéját újrareformált Rainbow-jával, a nyilatkozataiban azonban többször is említést tett arról, hogy szívesen adna egy utolsó koncertet korábbi zenekarával. Várható volt, hogy erre a volt kollégák is reagálnak majd, ez végül a SiriusXM rádiócsatorna Town Hall show-jában történt meg, ahol a Deep Purple képviseletében Ian Gillan, Roger Glover és Ian Paice is nyilatkozott.

Ian Gillan: „Napjainkban nagyon jól kijövök vele, de nem hinném, hogy Ritchie mostanság jól gitározik, és emiatt érzem úgy gondolom, hogy nem működne a közös munka.”

Roger Glover: „Úgy tudom, hogy Blackmorenak nem tetszettek, a remixek és a remaszterelés, amit a régi albumokon végeztem. Legalábbis ezt hallottam vissza másoktól.”

Ian Paice: „Élvezem, hogy minden este a színpadon lehetek, hiszen tudom, hogy a barátaim is ott vannak mellettem. Ez viszont nem volt mindig így, és nem akarok ezekhez az időkhöz visszamenni. Ő egy ilyen személyiség, a nagy érzelmek embere. Ritchie-nél nincsenek szürke árnyalatok, csak fekete és fehér, igen és nem, valamint a tetszik, nem tetszik. Néha emiatt pedig a társaid szenvednek. A szórakozás kedvéért akarok a színpadra menni, nem pedig azért, hogy lehangolt és boldogtalan legyek. Nem vagyok felkészülve arra, hogy ájra rátérjek erre az útra.”