A lengyel death metal gépezet Decapitated napjainkban a júliusban kiadott Anticult albumukat népszerűsítette a tengerentúlon a Thy Art Is Murder, a Fallujah és a Ghost Bath társaságában azonban úgy fest, hogy a szeptember 14-ig tartó turné további állomásait a lengyel srácok kénytelenek lesznek kihagyni. Történt ugyanis, hogy a csapat négy tagját a kaliforniai Santa Anában szeptember 8-án adott koncertet követően emberrablás vádjával letartóztatta a rendőrség. Az esetet állítólag a sértett, egy nő jelentette a hatóságok felé még szeptember 1-jén éjszaka. A szóban forgó személy a turné spokane-i koncertjén volt jelen, a nő, azt állította, hogy a zenekar az augusztus 31-i koncertet követően elrabolta őt.

Az ügy azóta súlyosbodott! A The Spokesman-Review című lap a rendőrségi dokumentumok alapján úgy értesült, hogy a zenészek ellen már csoportos nemi erőszak a vád. A zenekar tagjai egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek az ügyben.

A hivatalos iratok szerint az áldozatot és barátnőjét a bulit követően a buszra invitálta a zenekar, hogy együtt iszogassanak. Az eleinte kedélyes piálásból azonban végül a dokumentumok szerint nemi erőszak lett. A vád szerint a dobos Michal Lysejko elkezdte fogdosni az egyik csaj melleit, aki a kellemetlen szitu miatt a mosdóban próbált menedéket találni, miközben a banda tagjai már lengyelül értekeztek egymással. A lányt követte a mosdóba Rafal Piotrowski énekes, majd elkezdte csókolgatni, kioldani az övét, miközben ő állítólag végig tiltakozott. A lánynak azt mondta, barátnője már elment, a csaj pedig próbálta ellökni az énekest, de Rafal megragadta a karját, megfordította, a mosdó és a tükör felé, majd pedig mind a négy zenész, egymás után, megerőszakolta a lányt. A másik lányt Piotrowski ezt követően orális szexre akarta kényszeríteni, majd miután a nő ellenállt, őt is bántalmazták. Ezt követően távozott a helyszínről, és miután a rendőrök ittas vezetés gyanújával megállították, felhívta barátnőjét, aki bejelentést tett a nemi erőszakról. A kórházban külsérelmi nyomokat is találtak a feltételezett áldozaton, zúzódásokat a felsőkarján és az öklein.

A Los Angelesben kihallgatott zenekar tagjai egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak. Michal Lysejko dobos azt leszámítva semmit sem mondott, hogy nem ismeri a szóban forgó lányokat, miután képeket mutattak neki róluk, és azt is leszögezte, hogy tolmács nélkül nem kíván többet mondani. A gitáros Waclaw Kieltyka a kihallgatása során elismerte, hogy látta, amint Piotrowski és a basszusgitáros, Hubert Wiecek közösül a lánnyal a mellékhelyiségben. Piotrowski szerint bulizás valóban folyt a buszban és a lányok jelen voltak, majd ügyvédet kért és tolmácsot. Wiecek szerint mindössze annyi történt, hogy a két nő ott ült a buszon, de ő maga nem látta, mi zajlik – majd ő is tolmácsot kért, és annyit azért hozzátett, hogy senkit sem kényszerítettek fel a buszra. Ezután viszont azt közölte, hogy nem emlékszik, mi történt. A négy zenész közül Wiecek és Piotrowski megtagadta, hogy DNS-mintát vegyenek tőle, Kieltyka ellenben készséggel állt a vizsgálat elé.

A lengyel horda 2018 januárjában pedig Budapesten lép majd fel a német thrash színtér vezető csapatával, a Kreatorrel. A Barba Negra klubban január 26-án megrendezésre kerülő bulin a francia Dagoba is játszik majd.

Az új KREATOR stúdióalbum – a 2012-es Phantom Antichrist album folytatása – az év elején jelent meg Gods Of Violence címmel. A német thrash titánok a lemez dalait egy sikeres első turné után másodjára is európai körútra viszik, melynek ezúttal budapesti állomása is lesz! A Mille Petrozza vezette brigád 2018 január 26-án a Barba Negra Music Club-ban a lengyel death metal gépezet, a DECAPITATED és a szintén súlyos metal-ban utazó, francia DAGOBA társaságában örvendezteti meg a hazai közönséget.

Facebook esemény

A Hammer Concerts bemutatja:
GODS OF VIOLENCE TOUR feat.
Kreator
Decapitated
Dagoba
Budapest, Barba Negra Music Club
2018.01.26.

JEGYEK: Szeptember 4-től kaphatóak!