A legendás Bay Area thrash csapat, a Death Angel 2013 októberében The Dream Calls For Blood címmel dobta piacra eddigi legutolsó lemezét. A 2010-es Relentless Retribution album folytatását a floridai Sanfordban, az Audiohammer stúdióban rögzítették Jason Suecof producer (The Black Dahlia Murder, Trivium, Whitechapel, DevilDriver) irányításával, de társproducerként Rob Cavestany is jelentősen kivette a munkából a részét. A napokban Ted Aguilar gitáros azonban már arról számolt be a Groovey TV-nek, hogy már készül az új Death Angel album:

„Az album hamisítatlan Death Angel-lemez lesz. Úgy vélem, nem kíséreljük felülmúlni a legutóbbi albumot, mert az ember nem teremthet ugyanolyat egy másik pillanatot. A The Dream Calls For Blood az a The Dream Calls For Blood, ez a következő meg egy új album lesz. Bár szöveg még nem íródott hozzájuk, de elárulhatom, hogy négy dalt már összeraktunk. Zeneileg súlyos cuccok. Magyarul, a Death Angel hangzásának alapjai továbbra is bennük vannak, de nehéz megfogalmazni, milyen irányba fordultunk, amíg nem vettük fel, nem kevertük meg és nem masztereltük a végleges anyagot. Mi mindig úgy írunk, hogy elkészül egy dal, ez azonban egészen a felvételekig többször is megváltozhat. Sőt, néha még utána, a keverési fázisban is: na, azt akkor ott most változtassuk meg… A The Dream Calls For Blood zseniális lemez, büszkék vagyunk rá, a következő album pedig ugyanúgy Death Angel lesz, csak éppen a zenekar mai állapotát tükrözi majd.”

Szintén a zenekarral kapcsolatos hír, hogy végre elkészült az évek óta ígérgetett Thrashumentary DVD is, amelyet valamikor nyár végén dob piacra a Nuclear Blast. A dokumentarista jellegű videóanyag mellé egy komplett koncertfelvételt is tesznek majd CD-n, amelyet San Franciscóban rögzítettek. Azt pedig ne feledjétek, hogy július 14-én igazi thrash-ünnep lesz a Rockmaratonon, hiszen a Death Angel mellett a Nuclear Assault, a Destruction és a Moby Dick is aznap játszik az idén Dunaújvárosban megrendezendő fesztiválon.