Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a spanyol Leyendas del Rock, a cseh Masters of Rockés a svéd Sabaton Open Air után Európa (és a világ egyik) legnagyobb nemzetközi metal fesztiváljára, azaz a német Wacken-re is meghívást kapott hazánk folk metal zászlóshajója, a Dalriada!

Ficzek András (gitár, ének)

“Nagy örömmel és büszkeséggel jelentjük be, hogy idén a Dalriada zenekar is meghívást kapott a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb metal-ünnepére, a legendás Wacken Open Airfesztiválra. Metal zenekarral ennél nagyobb dolog nem nagyon történhet pályája során, főleg, hogy mindezt a Wacken történetében is az első magyar nyelven éneklő csapatként sikerült elérnünk. Óriási várakozással tekintünk az előttünk levő nyárra, ahol olyan bulik várnak ránk, mint a cseh Masters of Rock, a spanyol Leyendas del Rock, a Sabaton Open Air Svédországban, de ott leszünk a hatalmas Rockmaratonon, az Eastfesten, a Campuson, a Harley Davidson Open Air fesztiválon is, itthon is el lehet csípni tehát a zenekart. Találkozzunk!”

A zenekar idén januárban jelentkezett nyolcadik, Nyárutó címre keresztelt lemezével, mely röpke két hónap alatt mind hazai, mind nemzetközi viszonylatokban kiemelkedően pozitív kritikákat, visszajelzéseket kapott – a megjelenés hetében a MAHASZ lista első helyén nyitott, és azóta is stabilan jelen van a top 40-ben.

A banda a tavalyi év végén írta alá szerződését az osztrák RTA – Rising Talent Agency-vel, mely olyan feltörekvő, vagy akár már világszintű ismertségre szert tett zenekarokkal van együttműködésben, mint az Alestorm, az Arkona, a Månegarm, a Mercenary, Thobbe Englund, vagy az All But One.