Az idén kerek évfordulós, azaz tizedik születésnapját ünneplõ Cool Head Klan új albummal jelentkezik. A “Szép hazám útjain” címet viselõ lemezen tíz dal hallható, s külön érdekessége, hogy december végéig teljes egészében INGYEN LETÖLTHETÕ a zenekar oldaláról, ugyanott hamarosan pedig az új videoklip is elérhetõ lesz. Mit kell ehhez tenni? Mindössze ellátogatni a Cool Head Klan honlapjára, megadni az emailcímet, ahova a letöltéshez szükséges kódot megkapod s már élvezheted is az új dalokat!
köszönjük az infót Molics Zsoltnak.

A Cool Head Klan napjaink egyik legtöbbet koncertező, és stílusukat tekintve az egyik legeredetibb zenekara. Nehéz kategorizálni a banda zenéjét, talán leginkább a „dirty rock and roll” a legjobban rájuk illő meghatározás. A csapat 1998-ban alakult, a korábbi Classica, Sámán és Seneca énekes Molics Zsolt vezetésével, akkor még Cool Head Clan néven, amit 2006-ban változtattak a jelenlegi elnevezésükre.

A Cool Head Clan zenekar 1999 tavaszán – ahogy az lenni szokott – egy házibulin alakult, ahol Molics Zsolt és Petrás Jani hosszú idő után újra találkoztak egymással és egy-két órás anekdotázgatás után úgy döntöttek, hogy csinálnak egy olyan zenekart ami mindkettejük gyerekkori álma volt.

Saját bevallásuk szerint a C.H.C. egy „lakossági punk-rock” zenekar de sem a közönség sem a sajtó eddig még soha nem tudta kategorikusan kijelenteni, milyen stílust képviselnek igazán.

Az eredeti felállásban helyet kapott még egy régi zenész társ Czeroczky „Ceka” József (ex-Jaguár) és egy fiatal tehetséges dobos, Jülek Erik.
Még ebben az évben kiadták első albumukat (Kikapod a sz˙rt) amely mind zeneileg mind szövegileg nagy megdöbbenést keltett a szakmában és a közönségben egyaránt. Ez az anyag ma már abszolút úttőrönek mondható ebben a stílusban hazánkban. 2000 tavaszán a Junkies társaságában bejárták az egész országot és a turné végére már komoly rajongó táborral büszkélkedhettek.

A jól megérdemelt bár rövid pihenő alatt, gitáros váltás történt, Ceka helyét Szepesi László vette át és csatlakozott még Jülek Tamás gitáros is a bandához.
Mindkettejük játéka hallható a második (Baz+) lemezen, de az Ossiánnal induló közös turnéra már csak Tamás kísérte el a csapatot, viszont Neki sem sikerül maradéktalanul beilleszkednie ebbe a négyesbe, így újra változás történt a bárdista poszton. Érkezett Csiszér Levente aki – bár ne kiabáljunk el semmit – beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen még most is tagja a C.H.C.-nak.

2001-ben egy próbahelyi poénkodásból – nevezetesen a Baby Sisters, Szeresd a testem c. dalának coolheadclanositása után – végre megjött az áttörés a zenekar életében. Annyi interjút, ill. riportot addig és azóta sem nagyon adtak, mint abban az időben. Ezen felbuzdulva hőseink leforgatták az akkori év talán legtöbbet kért klippjét és kiadták Szeresd a testem Baby maxit. Addig üsd a vasat amíg meleg, szokták mondani, így hát elkészült a harmadik nagylemez is (Isten hozott kistestvérem) amellyel már saját turnéra indult a zenekar. A turné után újabb tagcsere történt. Jülek Tamást, testvére Erik is követte az R-GO-ba, ezután érkezett egy régi ismerős Bankó Attila a Clanba és ha már ez is megoldódott, akkor jöhetett a következő album. 2002-ben jelent meg a zenekar negyedik korongja (Harc) és ez már a nagy nyári fesztiválok éve is volt. Telt ház a Szigeten Blaze és Doro előtt, szlovákiai fesztiválokon sokszor már, mint fő-banda léptek fel.

A felvidéki rajongók fanatizmusát és szeretetét mutatja az is, hogy itt jelent meg először két kalóz koncert felvétel. Az alsóörsi Nemzetközi Harley Davidson Fesztiválon a Boney M előtt nyomtak nagy sikerrel. Az évek során nagyon erős koncertzenekarrá vált a csapat, sokszor a ráadásokkal együtt 30-32 dal is elhangzik egy bulin.

Budapesten a Wigwam klub lett a törzshelye a C.H.C.-nak. Itt szédületes éjszakákba nyúló koncerteket szoktak adni, sokszor komoly show elemekkel tarkítva. Gondolva azokra is akik otthon is szeretnék átélni ezeknek a buliknak a hangulatát, megjelentettek egy koncertlemezt (Koncert) majd egy DVD-t (Cool-Tour-a). 2003 őszén az egyik alapító tag, Petrás János egyéb zenei elfoglaltságai miatt kiszállt a zenekarból és helyét Dallos Tamás vette át. Nem sokkal ezután lemezszerződést írt alá a csapat a Hammer Record’s kiadóval melynek gyümölcseként 2004 nyarán megjelent a következő album (Méreg). Az korong érdekessége, hogy vendég zenészként Weisz Kicsi (Kalapács) játszotta fel a gitár témákat. Hogy ez az év se teljen el tagcserék nélkül a gitárosi posztra Németvölgyi Norbert, a dobok mögé Hornyák Balázs érkezett.