A kultikus floridai progresszív metal banda – amit a néhai Death-mester, Chuck Schuldiner alapított – eredetileg 1999-ben adta ki nagy sikereknek örvendő, egyetlen albumát. A klasszikus The Fragile Art Of Existence most először jelenik meg hivatalos LP-változatban; méghozzá remaszterizált formában, bónusz dalokkal kiegészítve, deluxe csomagolásban. A bakelitlemez június elsejei kiadásáért a Relapse Records felel.

A kiadvány megrendelhető dupla gatefold LP-n, dupla picture disc és deluxe 3xLP box-szett formájában – ez utóbbi több mint egy órányi ritkaságot (extra dalok, korai demók, stb.) tartalmaz. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Chuck Schuldiner eredetileg a metal-történelem egyik leglegendásabb bandája, a Death mestere volt. Kiemelkedő dalszerzői készségeit brutális, őszinte dalszövegekkel ötvözte; ezáltal is lett a Death a világ egyik legalapvetőbb extrém metal bandája. A zenész 1996-ban döntött úgy, hogy visszatér klasszikus metal-gyökereihez; ezért megalapította a Control Denied együttest, melyben javarészt a Death felállása, valamint Tim Aymar énekes vett részt. Aymar ezt megelőző több sikeres metalbandát vezetett (köztük a Psycho Scream-et) – hangja remekül passzolt Schuldiner elképzeléseihez. Schuldiner számára a Control Denied egy különleges vízió része volt – tulajdonképpen ő volt a rendezője; mondhatni “edzője” ennek a speciális projektnek. Kreatív irányításához további kreatív elmékre volt szüksége: Aymar mellett többek közt Steve DiGiorgio (Testament) basszusgitáros is tagja volt a Control Denied felállásának. A zenekarnak – Schuldiner idő előtti halála miatt – mindössze egyetlen albumot sikerült letenni az asztalra; de az kétségkívül egy időtálló klasszikus lett már az új évezred elején.