Circus Of Power a ’80-as, ’90-es évek elején az amerikai dirty hard rock színtér egyik legmeghatározóbb zenekara volt. Bár sosem sikerült túlzott ˝rádióbarát˝ viszonyt ápolniuk a zenei médiákkal (első MTV-s klip-áttörésüket az 1993 Magic & Madness albumuk Mama Tequila dala hozta) ennek ellenére jelenetős népszerűségnek örvendtek. A New York-i klubéletből indult csapat már 1988-sa debüt lemezét az RCA Records égisze alatt jelentette meg, majd későbbiekben a Columbia Records szerződött és meg is maradt a kiadónál egészen a ’90-es évek közepéig. A Circus Of Power harmadik és egyben utolsó albuma 1993-ban jelent meg Magic & Madness címmel, ezt követően a bandán belüli – és a kiadó közti – személyes ellentétek a zenekar feloszlásához vezettek.

Több, mint 10 év leállás után 2015-ben egy “reunion” koncertet követően az énekes, Alex Mitchell úgy döntött, hogy feltámassza a zenekart, ebben Joe E. szólógitáros (ex-Funhouse), Joe Truck gitáros, John Sharkey basszer és Scotty Slam dobos (ex-Mimes) lettek a társai. 2015 decemberében Shake That Pussy, és Hard Drivin’ Sister címmel két új dalt rögzítettek, ez utóbbira egy videó is készült. Tavaly nyáron pedig piacra dobták, a szintén két dalt tartalmazó Made In America című kislemezüket.

A banda január közepén American Monster címmel mutatott be egy új szerzeményt. A dal érdekessége, hogy a finn The 69 Eyes énekese, Jyrki 69 vendégeskedik benne. Klip is készült a nótához, mint ahogy a Fast And Easy című friss szerzemény is megfilmesítést kapott. A dal előfutára a banda negyedik albumának, amely Four címmel december 8-án jelenik majd meg. A régi felállásból Alex Mitchell énekes van a bandában, a többi tag: Joe E. szólógitáros (ex-Funhouse), Joe Truck gitáros, John Sharkey basszer, az új albumon pedig Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu) dobol.

Circus Of Power – Four
(December 08 – Noize In The Attic Records)

01. Fast And Easy
02. Hard Drivin’ Sister
03. Rock Show
04. Princess Of Mars
05. Half A Dozen Roses
06. Sin City Boogie
07. American Monster
08. See The Sun
09. Flying To L.A.
10. Hot Rod Girls
11. Lovesick Blues
12. The Tea Song
13. Blood At Standing Rock
14. Come Git Some