What Does This Button Do? címmel október 19-én jelenik meg az Iron Maiden frontemberének önéletrajza. Először 2015-ben röppent fel a hír, hogy az angol heavy metal együttes frontembere elkezdte írni memoárját, néhány hónappal azután, hogy kiderült, sikeresen kezelték rákos betegségét, és már teljesen egészséges. Az énekes, aki magánéletét illetően mindig is meglehetősen szűkszavú volt, részletesen beszámol könyvében gyerekkoráról, zenész, pilóta, írói, motivációs előadói és profi vívó karrierjének eseményeiről is. A könyv Amazon adatlapja szerint meglehetősen terjedelmes, 448 oldalas lesz, melynek minden egyes szavát Bruce eredetileg kézzel írta a Maiden Book of Souls turnéja alatt, amivel összesen hét darab vastag A4-es jegyzetfüzetet töltött meg. Már megtekinthető egy összefoglaló videó, amiben bemutatják, miképpen véglegesítette könyvét Dickinson: A könyv mellé egy nemzetközi kőrútra is indul, amolyan író-olvasó találkozókat fog tartani. Ezek közül egyelőre csak három dátum ismert:

10/17 – Troxy – London, England (7:30pm)
10/20 – Assembly Rooms – Edinburgh, Scotland (7pm)
10/22 – The Lowry – Manchester, England (2pm)

Az énekes október 18-án megjelenő önéletrajza, a What Does This Button Do? kiadását követik a lemezek október 27-én. A bakeliten érkező kiadvány tartalmazza a Tattooed Millionaire (1990), a Balls To Picasso (1994), a Skunkworks (1996), az Accident Of Birth (1997), a The Chemical Wedding (1998) és a Tyranny Of Souls (2005) korongokat. Ezek közül a The Chemical Wedding, illetve a Tyranny Of Souls első alkalommal jelenik meg bakeliten. A négy korábban kihozott anyag már régóta nincs forgalomban, az utóbbi kettőt pedig dupla lemezessé bővítették a tökéletes hangzás érdekében.

Ezek a korongok rendkívül fontos részét képezik Dickinson Maidenen kívüli tevékenységének, ráadásul az utóbbi három évtized legmeghatározóbb metál lemezei között tartják számon az énekes szólóban készült alkotásait. 

A box set egy kétoldalas posztert is tartalmaz, illetve a kollekció, valamint az egyes darabok is előrendelhetőek.

Ami pedig Dickinson fő csapatát illeti, The Book Of Souls: Live Chapter címmel november 17-én jelenik meg az Iron Maiden új koncertanyaga, amelynek 15 dalát a 39 országot elérő 2016-os és 2017-es The Book Of Souls World Tour különböző helyszínein rögzítettek. A kiadvány megjelenik majd dupla CD-n, dupla deluxe CD-n és tripla bakeliten, azonban DVD most nem készül, ám a filmes verziót természetesen le lehet majd tölteni, és online ingyen streamelik is majd. A Speed Of Light felvételét máris megtekinthető a koncertfilmből, akárcsak a Wasted Years koncertverziója ugyanerről a turnéról.