Az AC/DC frontembere rajong az autókért. Ezt nemcsak kivételes saját gyűjteménye bizonyítja, hanem az is, hogy szívesen vezet autós sorozatot. A Metál – Autócsodák Brian Johnsonnal – az első széria sikere után – második évadával szombattól látható a Discovery Channel műsorán.

Brian Johnson egyformán imádja a rockzenét és a kocsikat. „Mindkettő zajos, izgalmas és gyors – mondja. – Ugyanazt az izgatottságot érzem, amikor felbőg a motor és amikor felzúg a százezres tömeg.” A mostanában az amerikai kontinensen és Ausztráliában turnézó AC/DC énekese kisiskolás kora óta szenvedélyes autós. Gyűjti a legendás modelleket, 18 kocsija közt van Rolls-Royce Phantom, Ferrari, Porsche, Bentley és egy Vespa-ritkaság. Emellett versenyzik is: indult többek közt a daytonai 24 órás autóversenyen is.

A Metál – Autócsodák Brian Johnsonnal második évadában Brian visszatér, hogy kielemezze – és persze vezesse – a történelem ikonikus autóit. Johnson utánajár a gépcsodák létrejöttéhez szükséges mérnöki teljesítménynek, és az egyes modellek lenyűgöző történelmébe is betekint, a sikerfilmekben való szereplésektől a híres tulajdonosokig és a megmagyarázhatatlan rejtélyekig. Megpróbálja megfejteni a lehetetlent és utánajárni, mire vezethető vissza, hogy az emberek bolondulnak az autókért, miért van szükségünk egyre nagyobb sebességre, és mi az az autókban, ami ekkora csodálatra, irigységre és büszkeségre sarkall bennünket. A második évadban olyan márkákat és modelleket mutat meg, mint a Jaguar, az Alfa Romeo, a Land Rover, a McLaren és az MG.