Mankind Woman címmel szeptember 14-én jelenik meg az ex-Kyuss (Kyuss Lives!, Vista Chino stb.) dobos és multihangszeres Brant Bjork új albuma. A muzsikus a kaliforniai 29 Palmsban dolgozott Zainalandben, mely egy úgynevezett kreatív villa, ami feleségéhez köthető. Bjork ezúttal a Low Desert Punk Band gitárosával, Bubba Dupree-vel közösen rakta össze a dalokat, amelyeken vendégként egyaránt felvonul Sean Wheeler énekes, illetve Armand Secco Nabal és az egykori Kyuss és Queens Of The Stone Age zenész, Nick Oliveri basszusgitáros. A producer és a hangmérnök Yosef Sanborn, a los angelei Massive FX pedál-gyártó cég tulaja volt (a zenekar által használt pedálok nagyrészét maga Yosef tervezte).

A Mankind Woman megjelenik többféle színű limitált LP-n, valamint digipak CD-n és digitális formában is. Az előrendelési időszak július 3-án veszi kezdetét, a Heavy Psych Sound Records kiadó honlapján. Íme az első ízelítő, a Chocolatize című dal premiere:

Az új album promóciójával Bjork még ebben az évben lebonyolít egy nagyszabású turnét, melyen Sean Wheeler lesz a különleges vendég. Az európai körúton régi Kyuss-klasszikusok és újabb Bjork-nóták egyaránt elhangzanak. A teljes beosztást a zenész Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Brant Bjork hitelesen mutatja be a Dél-kaliforniai sivatagok és az ott élők világát, hiszen maga is ott nőtt fel, és immár több mint 25 éve meghatározó szereplője a stoner rock szcénának. Bár elsősorban a Kyuss alapító dobosaként ismert, az elmúlt évtizedek alatt számtalan zenekarban megfordult, és több saját lemezt is készített. A Kyuss után Mario Lalli (Fatso Jetson) oldalán a De-Con nevű hardcore punk zenekarban játszott a ’90-es évek közepén, ’94 és 2001 között pedig a Fu Manchu tagja volt. Eközben számos zenekart producerként segített, és elkészültek első szólólemezei is, mint a ’99-es Jalamanta, amelyben már gitárosként és énekesként is kipróbálta magát. Nem sokkal később Duna Records néven saját kiadót is létrehozott, amely ma Low Desert Punk Recordings néven üzemel.

Brant Bjork – Mankind Woman
(Szeptember 14 – Heavy Psych Sounds Records)

01. Chocolatize
02. Lazy Wizards
03. Charlie Gin
04. Mankind Woman
05. Pisces
06. Swagger & Sway
07. Somebody
08. Pretty Hairy
09. Brand New Old Times
10. 1968
11. Nation Of Indica