A svéd power metalos Bloodbound 2018. decemberében ért végére nyolcadik lemeze munkálatainak. Korábban koncertezett több mint 25 országban, turnézott a Sabaton, a Hammerfall, az Alestorm és az U.D.O. zenekarokkal. A Rise Of The Dragon Empire címmel megjelent korongot természetesen meg is turnéztatta a csapat, a “Tour Of The Dragon Empire” nevet viselő önálló körútja keretében 2019. március 24-én pedig Budapestre is ellátogattak.

A svédek most újra hallatnak magukról, Bloodheads United címmel ezúttal egy spéci, limitált példányszámban (500 darab) kihozott EP-t dobtak piacra. A 10 hüvelykes, fehér színű bakeliten megjelenő kiadványra négy exkluzív dal került fel, melyeket élőben rögzítettek a 2017-es Bang Your Head fesztiválon. Ennek tetejében egy vadonatúj stúdió-dal is helyet kapott a lemezen: ez a címadó Bloodheads United, mely himnuszt az elkötelezett, kitartó és hűséges Bloodbound-fanok számára írta a banda. A vinyl mind az öt dala exkluzív, azaz más kiadványra ezek nem kerülnek fel.

A Bloodbound az elmúlt évtizedben komoly nemzetközi rajongótáborra tett szerte. A sikerek már a 2006-os debüt-albummal, a Nosferatu-val kezdetüket vették, de miután a banda 2011-ben leszerződött a német AFM Records-szal, megállíthatatlanná a hírnév felé száguldás. A Bloodbound és az AFM ennek okán nemrég meghosszabbította a szerződést, amiben benne foglaltatik a klasszikussá vált Book Of The Dead (2007) és Unholy Cross (2011) albumok újonnani kiadása – méghozzá bakelitlemezen -, valamint egy vadonatúj sorlemez, a Rise Of The Dragon Empire piacra dobása. Néhány héttel a megjelenés után kiderült, hogy a lemez felkerült több európai ország lemezeladási toplistájára is: a Rise Of The Dragon Empire 35. helyen végzett a német, 73. lett a svájci és a 10. helyet szerezte meg a svéd toplistán.