Elég régóta húzódott a Blind Guardian új albumának megjelenése, hiszen Hansi Kürsch és zenekara legutóbb 2015-ben, Beyond The Red Mirror címmel jelentetett meg friss szerzeményeket. November 8-án végre kijött a folytatás, amelynek Legacy Of The Dark Lands a címe, és teljes egészében nagyzenekari jelleget ölt – ilyet és ebben a formában eddig még sosem csinált a zenekar, hiába dolgoznak régóta szimfonikus megoldásokkal.

Mindehhez hasonlóan grandiózus szövegi koncepció is társul: a csapat a német fantasy-íróval, Markus Heitzcal állt össze, akinek tavasszal megjelent könyve, az 1629-ben játszódó Die Dunklen Lande már a Blind Guardian-lemezen kibontott sztori közvetlen előzményeit meséli el. A történet egy Nicolas nevű zsoldos kalandjairól szól a harmincéves háborúban. A War Feeds War dalhoz egy epikus klip is született, de a teljes anyagot is végighallgathatod.

Hansi Kürsch énekes és André Olbrich gitáros már a 90-es években megálmodta az orkesztrális albumot, de kellett hozzá két évtized, hogy meg is szülessen ez az ambiciózus projekt. Igaz, régóta alkalmaznak szimfonikus elemeket a zenéjükben, de nagyzenekari anyagot még sosem készítettek. Az elmúlt években a hatalmas projekt kezdett alakot ölteni, és az epikus hangzuhatagokkal párhuzamosan a lírai koncepciót is kidolgozták.

Blind Guardian Twilight Orchestra – The Legacy Of The Dark Lands
(November 08 – Nuclear Blast)

01. 1618 Ouverture
02. The Gathering
03. War Feeds War
04. Comets And Prophecies
05. Dark Cloud’s Rising
06. The Ritual
07. In The Underworld
08. A Secret Society
09. The Great Ordeal
10. Bez
11. In The Red Dwarf’s Tower
12. Into The Battle
13. Treason
14. Between The Realms
15. Point Of No Return
16. The White Horseman
17. Nephilim
18. Trial And Coronation
19. Harvester Of Souls
20. Conquest Is Over
21. This Storm
22. The Great Assault
23. Beyond The Wall
24. A New Beginning