Abban az esetben, ha mondjuk, 100 embert megkérdeznének arról, hogy melyik a leggyengébb Black Sabbath album, tuti frankó, hogy mind a száz gondolkodás nélkül rávágná, hogy az 1995-ben készült Forbidden.  Viszont, mint tudjuk, ízlések és pofonok, sok emberrel találkoztam, akiknek kifejezetten tetszik, van olyan ismerősöm is, akinek ez a kedvenc Black Sabbath lemeze. Ez mindenképp azt jelzi, Iommiék valami nem mindennapi dolgot tettek le az asztalra.

Pedig a Forbidden lemezre, a rajongók többsége és még maga Tony Martin énekes is többnyire a Rap Sabbath nevet szokta aggatni. Tény és való, Iommi a hosszú karrierje alatt tévedett jó párat, de ekkorát, mint ez a lemez, még soha életében. A Black Sabbath guruja most mégis úgy döntött, hogy ráérő idejében elkezd dolgozni a Tony Martin énekessel, Cozy Powell dobossal (RIP) és Neil Murray basszusgitárossal felvett Forbidden újrakevert verzióján.

Az talán sokak számára megnyugtató lehet, hogy a Forbidden korábbi producere és keverőse, a Body Count gitáros Ernie C ezúttal nem kap szerepet, az újragondolást Tony Iommi gitáros Mike Exeter hangmérnök társaságában végzi.

A Black Sabbath összesen hat lemezt készített Tony Martin énekessel (The Eternal Idol 1987, Headless Cross 1989, Tyr 1990, Cross Purposes 1994, Cross Purposes Live 1995, Forbidden 1995), a Forbidden pedig sokak szerint a csapat legrosszabb anyaga volt.

Arról, hogy a Body Count gitáros Ernie C producerkedésével és keverésével felvett Forbidden lemez nem úgy szólt, ahogy egy Black Sabbath lemeznek szólnia kéne Tony Martin énekes már tavaly májusban is szót ejtett Zágrábban:

Ezt mondtam Tonynak. Én, Cozy Powell, valamint Geoff Nicholls, aki szintén nincs már köztünk. Mondtuk, hogy ‘ez nem Black Sabbath’. Értem, hogy mit próbáltak megvalósítani – a Run DMC dolgot – de az nem működött. Vannak demóim a próbákról, és azok nagyon jól szóltak, néhány nóta nagyon is zúzott. Az volt a végső időszakom a Black Sabbath-ban, szóval…. Amikor ma felteszem a Forbiddent, egyből az jut eszembe, hogy hogyan tudnék javítani rajta. Szóval, szeretném újra felvenni azt a lemezt. És ha megkapom az esélyt erre, még néhány szöveget is szeretnék átírni, mert az agyam akkoriban máson járt. Ha megkapom az esélyt, bele fogunk vágni ebbe.