A Trapeze és a Deep Purple egykori legendás basszer/énekese, Glenn Hughes Joe Bonamassával közösen Hughes Los Angeles-i otthonában tavaly szeptemberben elkezdett dolgozni a negyedik Black Country Communion albumon. A két muzsikus társa ezúttal is Jason Bonham dobos (Led Zeppelin, Foreigner) és Derek Sherinian billentyűs (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) voltak. A lemezanyag felvételére 2016 decemberében került sor a Los Angeles-i Cave stúdióban, a keverés pedig idén márciusban zajlott Sydneyben. Az album BCCIV címmel szeptember 22-én jelent meg. A BBCIV anyaga is az ötödik tagnak számító Kevin Shirley producerrel (Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes stb.) készült. Most megnézheted a legfrissebb klipjüket, amit a Last Song For My Resting Place nótához forgattak.

A Black Country Communion feltámasztása azért is meglepő, mert a zenekar három évvel ezelőtt meglehetősen csúnya körülmények között állt le. Joe Bonamassa 2013 tavaszán jelentette be, hogy a jövőben nem kíván részt venni a három kiváló lemezt megjelentetett szupergroup tevékenységében, miután összerúgta a port Hughes-zal a basszer/énekes arról szóló médianyilatkozatai után, hogy Joe miatt nem tervezhet turnét a csapat. Jason Bonham dobos korábban ugyan azt fejtegette, hogy a Black Country Communion akár más gitárossal is működőképes lehetne, de Bonamassa a lelépésével egyidejűleg egyértelművé tette: nem engedi meg nekik a névhasználatot az eredetitől eltérő felállásban.

Glenn Hughes 2004-ben kiadott Soulfully Live In The City Of Angels című dupla koncertalbumáról ITT olvashattok bővebben.

Black Country Communion – BCCIV
(Szeptember 22 – Mascot Records)

01. Collide (4:07)
02. Over My Head (4:06)
03. The Last Song For My Resting Place (7:57)
04. Sway (5:24)
05. The Cove (7:11)
06. The Crow (6:00)
07. Wanderlust (8:18)
08. Love Remains (4:53)
09. Awake (4:42)
10. When The Morning Comes (7:56)
11. With You I Go (bónuszdal a vinyl verzión)