Az 1956-os forradalomra és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltására emlékezve egy Láncok nélkül című dallal jelentkezett a Bermuda RockbanD.

„Harminc éve, hogy lezárult történelmünk egy meglehetősen sötét és zavaros korszaka. Harminc éve épp azon a napon kiáltották ki a köztársaságot, amelyen 1956 hőseire és áldozataira emlékeztünk. Ezúttal nem folyt vér, mégis letörtük a láncot: 1989 október 23-án már egy szabad Magyarországon tért a nap nyugovóra.

Október 23. – különleges nap Magyarország történelmében, akár 1956-ra, akár 1989-re gondolunk. Mindkét nap egyszerre jelentette a sötét erők hatalmát és a szabadság fényét… Ez a két dátum szinte mindenkit megérint, mindenkinek megvannak a saját családi történetei, emlékei, gondolatai. Nem egyformán látjuk, nem egyformán ítéljük meg – és ez talán így van rendjén -, de mindenki életében fontos pillanatok ezek, hiszen hatását, következményeit mindenki érzi. A politika kissé kisajátította ezt az ünnepet.

A Bermuda RockbanD egy dal- (és videó) premierrel tiszteleg a nap előtt, amely másodszor is példát mutatott a világnak! Mert ez a mi ünnepünk, a mi történelmünk, a mi hétköznapjaink meghatározó pillanatai.

Szeretettel várunk téged és barátaidat is: emlékezzünk együtt!”

A Bermuda RockbanD története még az ősidőkre – de legalábbis: 1991-re – nyúlik vissza, amikor négy fiatalember megalapította a bandát. Hardrockot játszottak, és sokfelé megfordultak vele, általában sikerrel. Az élet azonban közbeszólt: egy társukat tragikus módon elvesztették – így hosszú időre szögre kerültek a hangszerek…

Ám tizennégy évvel később, 2008-ban újból ellenállhatatlan vágyat éreztek a zenélésre. Több tagcserét követően 2011-re alakult ki az a csapat és az a repertoár, amely azóta folyamatosan hódítja meg a nagyérdemű közönség szívét és fülét!

Továbbra is saját számokat – természetesen magyarul, bár külföldi kiruccanásokon egy-egy számot olykor angolul is – játszva sorra bukkantak fel a hazai és a környező országok kedvenc zúzóhelyein. Játszottak Lord Bishop és Tim Ripper Owens előtt, az Akelával, Zeffer Andrásékkal, Kalapács Józsival, turnéztak a Pokolgéppel, a Mobilmániával, a Piramissal. Jártak Erdélyben turnézni és a Felvidéken, megfordultak a Rockmaratonon és visszatérő vendégei a BB Fesztiválnak. Részt vettek a PeCsa utolsó, a Budapest RockFesztivál első koncertjén. Saját rendezésű koncertjeiken pedig mindig van valami, amivel meglepik azokat a rajongókat, akik immár évek óta hűségesen kísérik őket mindenfelé – és persze azokat is, akik most ismerkednek a Bermuda RockbanD zenéjével és tagjaival.